KŁODAWA
Sól kamienna spożywcza jodowana
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Nie sposób wyobrazić sobie polskiej kuchni bez soli. By stosować ją bez zagrożenia dla zdrowia, należy wybierać wysoką jakość soli gwarantowaną przez zaufanych producentów. Sól kamienna jodowana z położonej w województwie wielkopolskim Kłodawy wolna jest od wszelkich środków chemicznych, które mogłyby negatywnie wpływać na zdrowie konsumentów. Można to sprawdzić w prosty sposób – w kłodawskiej soli tworzą się dość często bryły, co jest możliwe tylko w naturalnym, nieprzetworzonym chemicznie produkcie. Używanie soli z Kłodawy na co dzień jest więc całkowicie bezpieczne.
NaCl - 97% min
Jodan potasu - 39 ±13 mg/kg
Sól kamienna spożywcza jodowana
Sól kamienna spożywcza jodowana
Sól kamienna do przetworów niejodowana
Sól drobnoziarnista z Morza Śródziemnego (jodowana)