Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Celiko to polska firma zajmująca się produkcją certyfikowanych produktów bezglutenowych. Muffinki klasyczne to znakomity smak na początek i koniec dnia od ekspertów pieczenia Celiko! Proste babeczki są doskonałym sposobem na wyśmienitą zabawę. W opakowaniu znajduję się zestaw 12 foremek do wypieku babeczek. Produkty Celiko oznaczone są symbolem przekreślonego kłosa, który nadawany jest przez Europejski System Licencyjny. Program ten jest prowadzony przez Europejskie Zrzeszenie Stowarzyszeń Osób z Celiakią. Wyroby posiadające ten symbol, nie zawierają więcej niż 20 ppm glutenu (0,02%) co potwierdzają badania w akredytowanym laboratorium.
nowa receptura - mniej cukru!
odpowiedni dla vegan
12 foremek gratis
cukier
mąka ryżowa
skrobia z tapioki modyfikowana
skrobia kukurydziana
skrobia ziemniaczana
difosforany: regulator kwasowości
węglany sodu: substancja spulchniająca
aromat
sól
guma ksantanowa: substancja zagęszczająca
Może zawierać: soję, mleko i ich produkty pochodne. Produkt bezglutenowy
Bezglutenowy
Produkt odpowiedni dla wegan
Opakowanie zawiera:
- 280 g mieszanki do ciasta
- 12 szt. foremek
Wymiar liczbowy 280
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 322
g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Znak przekreślonego kłosa - PL-064-051
Muffiny klasyczne Składniki - 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g, - 2 jaja* - 100 ml oleju - 40 ml wody *W wersji wegańskiej nie używać jaj, zawartość torebki wymieszać najpierw z olejem (100 ml), a następnie dolać 60 ml wody i wyrabiać ok. 3 minuty. Wykonanie muffinów klasycznych: Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać jaja, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 3 min. Następnie ciasto przełożyć do foremek. Wstawić ciasto do nagrzanego do temp. 180 °C piekarnika i piec 15-20 min. Wyjąć i ostudzić na kratce. Ciasto można przygotować i wypiekać z różnymi dodatkami: owocami i warzywami, bakaliami, czekoladą itp. Czas pieczenia 15-20 min Temperatura pieczenia 180 °C Muffiny marchewkowo-cynamonowe Składniki - 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g, - 2 jaja, - 100 ml oleju, - 40 ml wody, - 100 g marchewki startej na drobnej tarce, - 2 łyżeczki cukru cynamonowego bezglutenowego Celiko Wykonanie muffinów marchewkowo-cynamonowych: Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać jaja, wodę, cukier cynamonowy, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 3 min. Następnie dodać startą na drobnej tarce marchewkę i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do foremek i wstawić do nagrzanego do temp. 180 °C piekarnika i piec 15-20 min. Wyjąć i ostudzić na kratce. Czas pieczenia 15-20 min Temperatura pieczenia 180 °C
Celiko
Marka | Celiko |
Znak przekreślonego kłosa
Polecamy również: Celiko Muffiny czekoladowe bezglutenowe Celiko Ciasto Brownie bezglutenowe Celiko Uniwersalna mieszanka mąk bezglutenowa
Więcej przepisów znajdziesz na: www.celiko.com.pl