BAKALLAND
Mieszanka studencka z migdałami
Najniższa cena: 7,95 zł
25% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mieszanka suszonych i kandyzowanych owoców Bakalland zawdzięcza swój niepowtarzalny smak kompozycji aż pięciu najwyższej jakości bakalii, m.in. rodzynki, skórka pomarańczowa oraz daktyle, dzięki którym każdy wypiek będzie zachwycać smakiem i cieszyć oczy intensywnym kolorem. Mieszankę keksową można stosować w tradycyjnych słodkościach, takich jak świąteczne bogate keksy, babki czy apetyczne rolady. Idealnie sprawdzi się również jako składnik i dekoracyjny dodatek do wypieków takich jak nowoczesne babeczki czy ciasta biszkoptowe. Jej intensywny aromat, który zawdzięcza soczystym i specjalnie wyselekcjonowanym bakaliom, nadaje wypiekom słodkiego, niepowtarzalnego wyrazu. Moc kolorów, które nadaje mieszance keksowej kompozycja owoców sprawia, że przygotowane słodkości doskonale prezentują się na stole, zachwycając domowników i zaproszonych gości. W ofercie dodatków do wypieków Bakalland znajdziesz również inne składniki, bez których tradycyjne ciasta się nie obędą: masa makowa czy jabłka prażone.
idealna do wypieków
Dobra i polska firma
rodzynki sułtańskie 40 % (rodzynki 99,5 %, olej bawełniany i/lub słonecznikowy)
skórka pomarańczowa kandyzowana 30 % (skórka pomarańczowa 49 %, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja konserwująca: dwutlenek siarki)
daktyle krojone 15 % (daktyle 98 %, mąka ryżowa)
papaja kandyzowana 10 % (papaja 62 %, cukier)
ananas kandyzowany 5 % (ananas 51 %, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy)
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, orzechy, orzeszki ziemne, mleko, soję oraz nasiona sezamu.
konserwanty | Zawiera |
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy | Zawiera |
Wymiar liczbowy 250
Sachet | Not Recyclable |
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
g
Średnia miara (e)
Mieszanka studencka z migdałami
Najniższa cena: 7,95 zł
25% taniej
Mieszanka studencka klasyczna
Najniższa cena: 13,99 zł
7% taniej
Mieszanka keksowa (owoce)
Najniższa cena: 9,99 zł
Mieszanka bakaliowa żurawina nerkowiec migdał
Mieszanka studencka klasyczna
Mieszanka studencka
Mix owoców suszonych (wiśnia żurawina miechunka rodzynki)
Mieszanka studencka
Cukier wanilinowy (na 2kg mąki)
Drożdże uniwersalne instant (na 0,5kg mąki)
Najniższa cena: 1,29 zł
Ekstrakt naturalny - wanilia z Madagaskaru
Najniższa cena: 6,99 zł
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Cukier z dodatkiem wanilii
Najniższa cena: 1,89 zł
Fajny pisak XXL - czerwony
Najniższa cena: 3,99 zł
Fajny pisak XXL - zielony
Najniższa cena: 3,99 zł
Fajny pisak XXL - biały
Najniższa cena: 3,99 zł
Świąteczny czar - mix dekoracji
Najniższa cena: 9,99 zł
Cukier wanilinowy (na 1kg mąki)
Najniższa cena: 0,69 zł
Aromat do ciast waniliowy
Najniższa cena: 1,45 zł
Budyń o smaku waniliowym (bez cukru)
Najniższa cena: 1,65 zł
Fajny pisak XXL - żółty
Najniższa cena: 3,99 zł
Drożdże do pizzy (na 0,5kg mąki)
Najniższa cena: 1,35 zł
27% taniej
Galaretka o smaku czarnej porzeczki
Najniższa cena: 2,39 zł
Ciasto marchewkowe - mieszanka do wypieku (na 16 porcji)
Najniższa cena: 7,99 zł
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania: Keks. Przygotuj: 250 g Mieszanki keksowej Bakalland, 175 g margaryny do pieczenia, 150 g cukru, 4 jaja, 300 g mąki pszennej, 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Delecta, 2 łyżki kwaśnej śmietany. Do lukru: 6 łyżek cukru pudru, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka wody. Nastawić piekarnik na 180°C. Oddzielić żółtka od białek. Margarynę utrzeć z cukrem, dodając kolejno żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wsypać do masy, dodać śmietanę. Ucierać, aż ciasto będzie jednolite. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta i wymieszać łyżką. Dodać mieszankę keksową i całość wymieszać. Przełożyć ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia podłużnej formy keksowej (dł. ok. 35 cm). Piec w temperaturze 180°C przez ok. 60 min (przed wyjęciem ciasta sprawdzić patyczkiem, czy jest upieczone a w razie konieczności przedłużyć czas pieczenia o ok. 5 min). Przygotować lukier: Wymieszać cukier puder z gorącą wodą i sokiem z cytryny i polać nim powierzchnię ciasta.
Bakalland
Marka | Bakalland |
Green Dot
Mieszanka keksowa Bakalland zawdzięcza swój niepowtarzalny charakter kompozycji aż pięciu najwyższej jakości bakalii, takich jak rodzynki, skórka pomarańczowa oraz kandyzowany ananas w kostce. Dzięki nim każdy wypiek będzie zachwycać smakiem i cieszyć oczy intensywnym kolorem.
Bakalland to wiodąca w Polsce, specjalizująca się w produkcji wysokiej jakości produktów spożywczych. Dzięki dbałości o jakość surowców oraz nowoczesnym technologiom produkcji, marka zdobyła zaufanie konsumentów, oferując im zdrowe i smaczne produkty.
Wspieramy Ukrainę