DELECTA
Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą - mieszanka do wypieku
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mieszanka w proszku do domowego wypieku/ Cake mix for home baking.
Produkt ogólnego przeznaczenia, do spożycia po przygotowaniu zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu/
Product of general purpose, for consumption when prepared according to the directions for use, given on the packaging.
Wykluczona grupa użytkowników: osoby z nietolerancją na gluten, mleko, jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu./
Excluded groups of users: people suffering from intolerance of gluten, milk, eggs, soya, nuts, peanuts and sesam seeds.
aromatyczne
pyszna klasyka
bez syropu glukozowego
bez oleju palmowego
cukier
mąka pszenna
mąka pszenna krupczatka
marchew suszona granulat 3 %
przyprawy 2 % (cynamon, goździki, gałka muszkatołowa, kardamon)
proszek do pieczenia (substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany)
suszony koncentrat z marchwi 1,5 %
mąka ryżowa
barwnik: karoteny
substancja zagęszczająca: guma ksantanowa
Produkt może zawierać jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Nie zawiera oleju palmowego
Barwniki | Zawiera |
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy | Nie zawiera |
Wymiar liczbowy 410
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 446
g
16
ok. 710 g produktu po przyrządzeniu (16 porcji)
Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą - mieszanka do wypieku
Naleśniki z mąką gryczaną bezglutenowe BIO (mieszanka)
Ciasto marchewkowe - mieszanka do wypieku (na 16 porcji)
Gofry jak z budki - mieszanka do wypieku (12 szt.)
Ciasto biszkoptowe (na 8 porcji) bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Ciasto kruche bezglutenowe
Ciasto Brownie (na 8 porcji) bezglutenowe
Babeczki o smaku czekoladowym (12 szt.) - mieszanka do wypieku
Muffiny klasyczne (z foremkami) bezglutenowe
Aromat do ciast waniliowy
Najniższa cena: 1,35 zł
Galaretka o smaku wiśniowym
Najniższa cena: 2,09 zł
Galaretka o smaku truskawkowym
Najniższa cena: 2,09 zł
Galaretka o smaku malinowym
Najniższa cena: 2,09 zł
Galaretka o smaku pomarańczowym
Najniższa cena: 2,09 zł
Kisiel o smaku truskawkowym (bez dodatku cukru)
Najniższa cena: 1,59 zł
28% taniej
Kisiel o smaku wiśniowym (bez dodatku cukru)
Najniższa cena: 1,49 zł
23% taniej
Kisiel o smaku pomarańczowym (bez dodatku cukru)
Najniższa cena: 1,59 zł
28% taniej
Galaretka o smaku gruszkowym
Najniższa cena: 2,09 zł
Budyń o smaku śmietankowym (bez cukru)
Najniższa cena: 1,55 zł
10% taniej
Galaretka o smaku czarnej porzeczki
Najniższa cena: 2,09 zł
Galaretka o smaku agrestowym
Najniższa cena: 2,09 zł
Galaretka o smaku cytrynowym
Najniższa cena: 2,09 zł
Budyń o smaku waniliowym (bez cukru)
Najniższa cena: 1,55 zł
10% taniej
Fajny pisak XXL - zielony
Najniższa cena: 3,69 zł
Budyń o smaku krówki (bez cukru)
Najniższa cena: 1,55 zł
10% taniej
Najlepiej spożyć przed końcem / Numer partii - patrz spód torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
PRZYGOTUJ/ PREPARE:
DO CIASTA/ FOR CAKE:
3 jaja/ 3 eggs
100 ml wody/ 100 ml of water
150 ml oleju rzepakowego/ 150 ml of rapeseed oil
Ciasto doskonale smakuje z kremem z serka śmietankowego./ Cake is delicious with topping from the cream cheese.
1. Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia lub wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką. / Grease and flour round baking pan of diameter approx. 24 cm.
2. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180⁰C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika). / Turn the oven on, set the temperature to 180ºC without thermocirculation (mixing time equals the heating time of the oven).
3. Do głębokiej miski wbij jaja, dodaj wodę i olej, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 4‒5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej tortownicy. / Pour eggs and water in a deep bowl, add the content of the sachet and whisk for about 4−5 min. Pour the dough into prepared baking pan.
4. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180⁰C przez 45‒50 min (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone). / Place the pan in the oven and bake for about 45−50 minutes at 180ºC.
Do dekoracji proponujemy krem z serka śmietankowego: zmiksuj 1 opak. serka śmietankowego naturalnego (ok. 125 g) z 4 łyżkami cukru pudru (ok. 50 g) i 1 łyżeczką miękkiego masła (ok. 10 g). Ciasto z kremem przechowuj w lodówce./ For decoration we suggest topping from the cream cheese: blend 1 package of cream cheese natural approx. 125 g, 4 tablespoons of caster sugar (approx. 50 g) and 1 teaspoon soft butter (approx. 10 g). Cake with topping store in the refrigerator.
Opakowanie wystarcza na jedną blachę (ok. 16 porcji)/ Packaging is sufficient for one baking pans (approx. 16 portions).
ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa
FoodWeell Sp. z o.o. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.foodwell.pl www.delektujemy.pl
Delecta
Marka | Delecta |
Życzymy udanych wypieków! Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Więcej inspiracji szukaj na Delektujemy.pl Dobra strona wypieków
Nasz przepis na ciasto marchewkowe Przygotuj: 3 jaja, 100 ml wody, 150 ml oleju rzepakowego. Ciasto doskonale smakuje z kremem z serka śmietankowego. Sposób przygotowania: Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia lub wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekamika). Do głębokiej miski wbij jaja, dodaj wodę i olej, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej tortownicy. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 45-50 min (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone). Do dekoracji proponujemy krem z serka śmietankowego: zmiksuj 1 opak. serka śmietankowego naturalnego (ok. 125 g) z 4 łyżkami cukru pudru (ok. 50 g) i 1 łyżeczką miękkiego masła (ok. 10 g). Ciasto z kremem przechowuj w lodówce. Marchewkowe inaczej - Przygotuj ½ szklanki pokrojonych, odsączonych ananasów z puszki (ok. 100 g), ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich (ok. 50 g) oraz ½ szklanki startej na średnich oczkach marchewki (ok. 75 g). - Przygotuj tortownicę i surowe ciasto wg sposobu podstawowego. Do ubitego ciasta dodaj ananasy, orzechy, marchewkę i delikatnie wymieszaj łyżką. - Przełóż ciasto do przygotowanej tortownicy. - Piecz w piekarniku, w temp. 180°C przez 50-55 min - Upieczone i wystudzone ciasto udekoruj kremem z serka śmietankowego.