CELIKO
Muffiny klasyczne (z foremkami) bezglutenowe
Najniższa cena: 10,55 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mieszanka w proszku do domowego wypieku/ Cake mix for home baking.
Produkt ogólnego przeznaczenia, do spożycia po przygotowaniu zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu/
Product of general purpose, for consumption when prepared according to the directions for use, given on the packaging.
Wykluczona grupa użytkowników: osoby z nietolerancją na gluten, mleko, jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu./
Excluded groups of users: people suffering from intolerance of gluten, milk, eggs, soya, nuts, peanuts and sesam seeds.
aromatyczne
pyszna klasyka
bez syropu glukozowego
bez oleju palmowego
cukier
mąka pszenna
mąka pszenna krupczatka
marchew suszona granulat 3 %
przyprawy 2 % (cynamon, goździki, gałka muszkatołowa, kardamon)
proszek do pieczenia (substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany)
suszony koncentrat z marchwi 1,5 %
mąka ryżowa
barwnik: karoteny
substancja zagęszczająca: guma ksantanowa
Produkt może zawierać jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Nie zawiera oleju palmowego
Barwniki | Zawiera |
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy | Nie zawiera |
Wymiar liczbowy 410
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torba |
Waga brutto 446
g
16
ok. 710 g produktu po przyrządzeniu (16 porcji)
Muffiny klasyczne (z foremkami) bezglutenowe
Najniższa cena: 10,55 zł
Ciasto kruche bezglutenowe
Najniższa cena: 4,79 zł
Ciasto biszkoptowe (na 8 porcji) bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 4,79 zł
Ciasto Brownie (na 8 porcji) bezglutenowe
Najniższa cena: 7,39 zł
Naleśniki z mąką gryczaną bezglutenowe BIO (mieszanka)
Gofry jak z budki - mieszanka do wypieku (12 szt.)
Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą - mieszanka do wypieku
Ciasto marchewkowe - mieszanka do wypieku (na 16 porcji)
Babeczki o smaku czekoladowym (12 szt.) - mieszanka do wypieku
Ekstrakt naturalny - wanilia z Madagaskaru
Najniższa cena: 6,99 zł
Drożdże uniwersalne instant (na 0,5kg mąki)
Najniższa cena: 1,29 zł
23% taniej
Kajmak - masa krówkowa tradycyjna
Najniższa cena: 9,99 zł
Cukier z dodatkiem wanilii
Najniższa cena: 1,99 zł
Fajny pisak XXL - czerwony
Najniższa cena: 3,35 zł
Fajny pisak XXL - zielony
Najniższa cena: 3,65 zł
Drożdże do pizzy (na 0,5kg mąki)
Cukier wanilinowy (na 2kg mąki)
Kisiel o smaku truskawkowym (bez dodatku cukru)
Kisiel o smaku malinowym (bez cukru)
Kisiel o smaku cytrynowym (bez dodatku cukru)
Kisiel o smaku wiśniowym (bez dodatku cukru)
Kisiel o smaku pomarańczowym (bez dodatku cukru)
Budyń o smaku czekoladowym (bez cukru)
Budyń o smaku śmietankowym (bez cukru)
Budyń o smaku waniliowym (bez cukru)
Najlepiej spożyć przed końcem / Numer partii - patrz spód torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
PRZYGOTUJ/ PREPARE:
DO CIASTA/ FOR CAKE:
3 jaja/ 3 eggs
100 ml wody/ 100 ml of water
150 ml oleju rzepakowego/ 150 ml of rapeseed oil
Ciasto doskonale smakuje z kremem z serka śmietankowego./ Cake is delicious with topping from the cream cheese.
1. Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia lub wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką. / Grease and flour round baking pan of diameter approx. 24 cm.
2. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180⁰C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika). / Turn the oven on, set the temperature to 180ºC without thermocirculation (mixing time equals the heating time of the oven).
3. Do głębokiej miski wbij jaja, dodaj wodę i olej, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 4‒5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej tortownicy. / Pour eggs and water in a deep bowl, add the content of the sachet and whisk for about 4−5 min. Pour the dough into prepared baking pan.
4. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180⁰C przez 45‒50 min (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone). / Place the pan in the oven and bake for about 45−50 minutes at 180ºC.
Do dekoracji proponujemy krem z serka śmietankowego: zmiksuj 1 opak. serka śmietankowego naturalnego (ok. 125 g) z 4 łyżkami cukru pudru (ok. 50 g) i 1 łyżeczką miękkiego masła (ok. 10 g). Ciasto z kremem przechowuj w lodówce./ For decoration we suggest topping from the cream cheese: blend 1 package of cream cheese natural approx. 125 g, 4 tablespoons of caster sugar (approx. 50 g) and 1 teaspoon soft butter (approx. 10 g). Cake with topping store in the refrigerator.
Opakowanie wystarcza na jedną blachę (ok. 16 porcji)/ Packaging is sufficient for one baking pans (approx. 16 portions).
ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa
FoodWeell Sp. z o.o. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.foodwell.pl www.delektujemy.pl
Delecta
Marka | Delecta |
Życzymy udanych wypieków! Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Więcej inspiracji szukaj na Delektujemy.pl Dobra strona wypieków
Nasz przepis na ciasto marchewkowe Przygotuj: 3 jaja, 100 ml wody, 150 ml oleju rzepakowego. Ciasto doskonale smakuje z kremem z serka śmietankowego. Sposób przygotowania: Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia lub wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekamika). Do głębokiej miski wbij jaja, dodaj wodę i olej, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej tortownicy. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 45-50 min (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone). Do dekoracji proponujemy krem z serka śmietankowego: zmiksuj 1 opak. serka śmietankowego naturalnego (ok. 125 g) z 4 łyżkami cukru pudru (ok. 50 g) i 1 łyżeczką miękkiego masła (ok. 10 g). Ciasto z kremem przechowuj w lodówce. Marchewkowe inaczej - Przygotuj ½ szklanki pokrojonych, odsączonych ananasów z puszki (ok. 100 g), ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich (ok. 50 g) oraz ½ szklanki startej na średnich oczkach marchewki (ok. 75 g). - Przygotuj tortownicę i surowe ciasto wg sposobu podstawowego. Do ubitego ciasta dodaj ananasy, orzechy, marchewkę i delikatnie wymieszaj łyżką. - Przełóż ciasto do przygotowanej tortownicy. - Piecz w piekarniku, w temp. 180°C przez 50-55 min - Upieczone i wystudzone ciasto udekoruj kremem z serka śmietankowego.