BOUNA
Ser Mozzarella (kulka)
Najniższa cena: 3,29 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ten ser podpuszczkowy rodzi jedno skojarzenie – Włochy. Mozzarella wywodzi się z południowej części Półwyspu Apenińskiego, konkretnie ze słonecznego regionu Kampania i od lat stanowi nieodzowny składnik pizzy, a również wykorzystywany jest przy różnego typu zapiekankach. Cechuje ją delikatny, łagodny smak oraz wyjątkowa rozciągliwość przy topnieniu. Mimo włoskiego rodowodu, Ser Mozzarella Lumiko wyróżnia polski charakter – zwłaszcza ze względu na wykorzystanie przy produkcji polskiego mleka. I co najważniejsze nie zawiera tłuszczów innych niż mleczny (nie mniej niż 38% w suchej masie) oraz składników modyfikowanych genetycznie. Ser Mozzarella Lumiko pakowany jest w folię termokurczliwą.
Produkt polski
polskie mleko, włoska jakość!
100 % z polskiego mleka
bez konserwantów
bez laktozy
wysoka zawartość wapnia Ca
MLEKO pasteryzowane
sól
podpuszczka mikrobiologiczna
kultury bakterii mlekowych
wysoka zawartość wapnia Ca
Bez laktozy
konserwanty | Nie zawiera |
zawiera: laktoza
Wymiar liczbowy 300
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Torebka |
g
Dbaj o planetę i segreguj śmieci
Ser Mozzarella (kulka)
Najniższa cena: 3,29 zł
Ser Mozzarella (kulka)
Najniższa cena: 4,65 zł
Mozzarella di Bufala Campana D.O.P.
Najniższa cena: 8,99 zł
Mozzarella di Bufala Campana DOP (z mleka bawolego) BIO
Najniższa cena: 9,99 zł
0% taniej
Ser Mozzarella (kulka)
Ser Mozzarella light (kulka)
Ser Mozzarella (kostka)
Ser Mozzarella (mini kulki)
Ser Mozzarella (mini kulki)
Ser Mozzarella
Mozarella w solance
Ser Mozzarella (kostka)
Ser Mozzarella
Mozzarella wysokoproteinowa ( kulka)
Ser żółty dojrzewający naturalnie wędzony dymem (plastry)
Ser żółty dojrzewający typ holenderski (plastry)
Ser żółty miks serów dojrzewających tarty
Ser żółty dojrzewający typ holenderski (plastry)
Ser żółty dojrzewający typ holenderski w kawałku
Ser żółty dojrzewający naturalnie wędzony dymem w kawałku
Ser żółty dojrzewający typ szwajcarski (plastry)
Ser Mozzarella tarty
Najlepiej spożyć przed:/Numer partii: patrz na opakowaniu. Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +8 °C.
Min. temp. °C 1
Maks. temp. °C 8
Pakowano w atmosferze ochronnej.
Serovia
Marka | Serovia |
Znak weterynaryjny na opakowaniu
Mimo, iż nazwa mozzarella kojarzy się jednoznacznie z Włochami, to w przypadku tej Mozzarelli serowarzy Serovii wykazali się mistrzowskim wyczuciem i idealnie skomponowali włoski smak z polskim akcentem, jakim jest wykorzystanie do produkcji wyłącznie mleka pochodzącego z Polski. Kluczem idealnej mozzarelli jest jej struktura, która zapewnia jej odpowiednią rozciągliwość podczas obróbki cieplnej. Smak jest łagodny, delikatnie mleczny. Bardzo dobry do krojenia i tarcia na wiórki.
Serovia Filharmonia smaku