FRANCIA
Ser Mozzarella (kulka) BIO
Najniższa cena: 6,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ser świeży w solance o delikatnym, łagodnym smaku.
Charakteryzuje go elastyczna, zwarta konsystencja.
Jest doskonałym składnikiem sałatek.
Smak doskonale komponuje się z oliwą z oliwek i octem balsamicznym oraz świeżą bazylią.
Gorąco polecamy.
Produkowany z mleka krowiego pasteryzowanego.
Do mozzarelli najlepiej pasują wina wytrawne.
Zawiera 44% tłuszczu w suchej masie.
mleko krowie pasteryzowane
sól
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
podpuszczka
Solanka: woda, sól
Zawartość tłuszczu w suchej masie min. 45%
Wymiar liczbowy 200
Masa po odsączeniu 125
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Niemcy |
Typ | Zgrzewane |
Waga brutto 214
g
Średnia miara (e)
Ser Mozzarella (kulka) BIO
Najniższa cena: 6,99 zł
Mozzarella wysokoproteinowa ( kulka)
Najniższa cena: 4,99 zł
Ser Mozzarella (kulka)
Ser Mozzarella light (kulka)
Ser Mozzarella (kulka)
Ser Mozzarella (mini kulki)
Ser Mozzarella (mini kulki)
Ser Mozzarella (kulka)
Ser Mozzarella (kostka)
Mozzarella di Bufala Campana D.O.P.
Mozzarella di Bufala Campana DOP (z mleka bawolego) BIO
Ser Mozzarella (kostka)
Ser Mozzarella
Ser Mozzarella
Przechowywać w temperaturze: +2°C /+8°C
Min. temp. °C 2
Maks. temp. °C 8
ul. Tartaczna 34, 40-749 Katowice, Polska
P.P.H. Temar Sp. z o.o. sp.k., ul. Tartaczna 34, 40-749 Katowice, Polska, www.temar.pl
Jäger
Marka | Jäger |
Wstęga Möbiusa
Mozzarellę Jäger wyróżnia elastyczna konsystencja i subtelny smak, który doskonale komponuje się z pomidorami, bazylią, oliwkami czy kaparami. Smak można podkreślić dodając oliwę z oliwek i ocet balsamiczny. Mozzarella to nieodłączny dodatek do pizzy, makaronów, dań zapiekanych i sałatek.
Polecamy proste i szybkie przepisy: Oryginalna włoska sałatka Caprese Składniki: 250 g mozzarelli Jäger, 2 pomidory, świeża bazylia, 2 łyżki oliwy z oliwek, pieprz, sól, oregano. Pomidory pokroić w plasterki. Mozzarellę odsączyć, pokroić w plastry i razem z pomidorami ułożyć na przemian na talerzu. Z oliwy, soli, pieprzu i oregano przygotować sos. Polać nim pomidory i mozzarellę. Udekorować bazylią. Szybkie kanapki z Mozzarellą: Składniki: 2 opakowania mozzarelli Jäger, masło, 2 dojrzałe pomidory, 8 kromek ulubionego pieczywa, bazylia suszona, bazylia świeża, oliwki czarne i zielone, zielona sałata, sól. Mozzarellę i pomidory pokroić w plastry. Chleb posmarować masłem, ułożyć liście sałaty i plaster mozzarelli. Na wierzchu położyć plaster pomidora. Przyprawić solą i suszoną bazylią. Na pomidorach położyć pokrojone oliwki i udekorować świeżą bazylią. Życzymy smacznego!
Wyprodukowano w Niemczech.