DELECTA
Pierniczki korzenne - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 8,25 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mieszanka w proszku do domowego wypieku ciasteczek/ Cake mix for home baking cookies.
Produkt ogólnego przeznaczenia, do spożycia po przygotowaniu zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu/
Product of general purpose, for consumption when prepared according to the directions for use, given on the packaging.
Wykluczona grupa użytkowników: osoby z nietolerancją na gluten, mleko, jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu./
Excluded groups of users: people suffering from intolerance of gluten, milk, eggs, soya, nuts, peanuts and sesam seeds.
20 szt.
prosty skład
nie zawierają konserwantów
płatki owsiane
cukier
mąka ryżowa
mąka pszenna
siemię lniane brązowe 10 %
słonecznik łuskany 6,5 %
dynia łuskana 2 %
substancja spulchniająca: węglany sodu
aromat
Produkt może zawierać jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
konserwanty | Nie zawiera |
Wymiar liczbowy 310
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 322
g
20
Z jednego opakowania uzyskasz ok. 380 g produktu po przygotowaniu (20 porcji).
Pierniczki korzenne - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 8,25 zł
Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 11,75 zł
27% taniej
Gofry jak z budki - mieszanka do wypieku (12 szt.)
Babeczki o smaku czekoladowym (12 szt.) - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 7,15 zł
Ciasto marchewkowe - mieszanka do wypieku (na 16 porcji)
Najniższa cena: 7,99 zł
Sernik na zimno o smaku kokosowym
Najniższa cena: 7,99 zł
13% taniej
Ciasto leśny mech - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 8,99 zł
11% taniej
Ciasto kruche klasyczne - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 6,49 zł
Ciasto drożdżowe z kruszonką - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 8,75 zł
9% taniej
Biszkopt - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 6,49 zł
Naleśniki z mąką gryczaną bezglutenowe BIO (mieszanka)
Ciasto kruche bezglutenowe
Ciasto Brownie (na 8 porcji) bezglutenowe
Muffiny klasyczne (z foremkami) bezglutenowe
Cukier wanilinowy (na 2kg mąki)
Soda oczyszczona
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Ekstrakt naturalny - wanilia z Madagaskaru
Najniższa cena: 6,99 zł
Kajmak - masa krówkowa tradycyjna
Najniższa cena: 7,75 zł
Fajny pisak XXL - biały
Najniższa cena: 3,69 zł
Fajny pisak XXL - czerwony
Najniższa cena: 3,69 zł
Fajny pisak XXL - zielony
Najniższa cena: 3,69 zł
Drożdże uniwersalne instant (na 0,5kg mąki)
Najniższa cena: 1,29 zł
Pierniczki korzenne - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 8,25 zł
Fajny pisak XXL - żółty
Najniższa cena: 3,69 zł
Lukier różowy dekoracyjny
Najniższa cena: 2,25 zł
Cukier z dodatkiem wanilii
Najniższa cena: 1,89 zł
Drożdże do pizzy (na 0,5kg mąki)
Najniższa cena: 1,35 zł
27% taniej
Cukier wanilinowy (na 1kg mąki)
Najniższa cena: 0,69 zł
Budyń o smaku waniliowym (bez cukru)
Najniższa cena: 1,65 zł
Najlepiej spożyć przed końcem / Numer partii - patrz tył torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
PRZYGOTUJ/ PREPARE:
1 jajo/ 1 egg
100 g margaryny/ 100 g of margarine
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1.Rozpuść margarynę i ostudź./ Melt margarine and cool down.
2.Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia./ Line the baking tray (from the oven equipment) with the baking paper.
3.Nagrzej piekarnik do 180⁰C bez termoobiegu./ Pre-heat the oven to 180ºC without thermocirculation.
4.Do miski wsyp zawartość opakowania, dodaj jajo, rozpuszczoną margarynę i dokładnie wymieszaj łyżką./ Pour the content of the sachet in a bowl, add egg, melted margarine and mix thoroughly with a spoon.
5.Z ciasta uformuj kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, ułóż na blaszkę i spłaszcz je (do grubości ok. 0,5 cm), aby ciasteczko miało średnicę ok. 5-6 cm. Uzyskasz 20 ciasteczek./ Form the balls of dough, put them on a baking tray and flatten them (to a thickness of 0,5 cm), so that the cookie has a diameter of approx. 5-6 cm. You will get 20 cookies.
6.Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 15-20 min (do uzyskania złocistego koloru ciastek)./ Place the tray with cookies in the pre-heated oven and bake for about 15−20 min (until golden colour is achieved). Przechowywać w pomieszczeniach czystych, suchych i przewiewnych, bez obcych zapachów, szkodników i ich pozostałości./
ul. Fabryczna 5, 00-446 Warszawa
FoodWell Sp. z o.o. ul. Fabryczna 5, 00-446 Warszawa www.foodwell.pl
Delecta
Marka | Delecta |
Podmarka Takie to proste
Życzymy udanych wypieków! Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... prosto z serca.
Więcej inspiracji szukaj na Delektujemy.pl Dobra strona wypieków
Nasz przepis na ciasteczka chrupiące z ziarnami Przygotuj: 1 jajo, 100 g margaryny Sposób przygotowania: Rozpuść margarynę i ostudź. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Nagrzej piekarnik do 180°C bez termoobiegu. Do miski wsyp zawartość opakowania, dodaj jajo, rozpuszczoną margarynę i dokładnie wymieszaj łyżką. Z ciasta uformuj kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, ułóż na blaszkę i spłaszcz je (do grubości ok. 0,5 cm), aby ciasteczko miało średnicę ok. 5-6 cm. Uzyskasz ok. 20 ciasteczek. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 15-20 min (do uzyskania złocistego koloru ciastek). Ciasteczka inaczej... Możesz dodać Suszoną żurawinę, rodzynki, dowolne orzechy lub kawałki czekolady. Wersja czekoladowa - dodaj 2 łyżeczki kakao do masy i dokładnie wymieszaj. Owocowe crumble: Przygotuj ciasto według podstawowego sposobu przygotowania. Wyłóż papierem do pieczenia blachę o wymiarach ok. 18x30 cm lub prostokątne naczynie żaroodporne. 2/3 ciasta równo wyłóż na spód blachy i podpiecz ok. 13 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Następnie na podpieczony spód wyłóż ok. 400 g - 500 g prażonych jabłek, posyp cynamonem, na wierzch pokrusz pozostałą ilość ciasta. Jabłka możesz zastąpić śliwkami, malinami lub wiśniami w ilości 400 g - 500 g z 2-3 łyżkami cukru. W przypadku wodnistych owoców, wymieszaj je z 1 łyżką mąki ziemniaczanej.