KOTANYI
Sól Kala Namak (drobnoziarnista)
Najniższa cena: 5,49 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Peklowanie mięsa to proces prowadzący do wydłużenia świeżości, uzyskania właściwego aromatu, smaku i koloru
do mięs i domowego wyrobu wędlin
sól kuchenna jodowana (sól kuchenna, jodek potasu)
środek konserwujący: azotan sodu
Produkt może zawierać zboża zawieraj ące gluten, jajka, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Wymiar liczbowy 200
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 202
g
Średnia miara (e)
Sól Kala Namak (drobnoziarnista)
Najniższa cena: 5,49 zł
Cukier z prawdziwą wanilią - cukier waniliowy
Papryka wędzona słodka (mielona)
Papryka wędzona ostra (mielona)
Pieprz czarny ziarnisty
Pieprz czarny mielony
Chili w płatkach (extra mocne)
Chili jalapeno (kruszone)
Wanilia Bourbon z Madagaskaru - laska
Przyprawa do słodkich ziemniaków (batatów)
Ziele angielskie całe
Pieprz czarny ziarnisty - młynek
Sól Himalajska - młynek
Majeranek otarty
Suszone pomidory z czosnkiem
Harissa - mieszanka przypraw
Peklowanie mięsa to proces prowadzący do wydłużenia świeżości, uzyskania właściwego aromatu, smaku i koloru. Peklowanie potocznie nazywane marynowaniem może odbywać się na 2 sposoby. 1. Peklowanie na mokro: na 3 kg mięsa należy wymieszać 10 g soli peklowej i 126 g soli zwykłej oraz przyprawy według preferencji (liść laurowy, ziele angielskie, owoce jałowca, kminek, czosnek, kolendra, majeranek itp.). Natrzeć mięso mieszanką i odstawić. Po trzech dniach zagotować wodę, ostudzić i zalać mięso, tak aby je przykryć. Podczas peklowania temperatura pokojowa powinna wynosić około 4-6°C. Czas peklowania: w zależności od wielkości kawałka mięsa i indywidualnych preferencji może trwać około 1-2 tygodni. 2. Peklowanie na sucho: przygotuj taką samą mieszankę jak na mokro. Intensywnie natrzyj mięso i umieść w naczyniu do peklowania. Temperatura pokojowa maks. 4 - 6 °C. Czas peklowania: w zależności od wielkości kawałka mięsa może trwać około 2-3 tygodni. Wskazówki: Zawsze dobrze osusz mięso przed peklowaniem, nie zmieniaj proporcji mieszanki. Sól peklowa nie nadaje się do bezpośredniego spożycia oraz nie nadaje się do peklowania próżniowego, ze względu na tlen, który jest niezbędny w tym procesie.
Przechowywać w suchych warunkach.
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7, 02-366 Warszawa
KOTÁNYI GmbH A-2120 Wolkersdorf, PF 66, Austria dla Kotányi Polonia Sp. z o.o., ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7, 02-366 Warszawa, www.kotanyi.com, info.pl@kotanyi.com
Kotanyi
Marka | Kotanyi |