SOKOŁÓW Klasyczny Polski
Polędwica sopocka
Najniższa cena: 5,84 zł
3% więcej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Tradycyjna hiszpańska polędwica dojrzewająca z wieprzowiny rasy duroc w plastrach.
Lomo Curado Duroc Artysan jest wyjątkową delikatnością, która powstała z najwyższej jakości mięsa Duroc, peklowanego z dbałością o każdy detal. Nasza receptura i tradycyjne metody przekształcają to mięso w prawdziwe arcydzieło smaku, które zachwyci Twoje podniebienie.
Lomo Curado Duroc Artysan jest peklowane przez dwa i pół miesiąca. Jest ono wytwarzane ze specjalnie wyselekcjonowanych pasków schabu wieprzowego z naszych świń rasy Duroc, które nadają wędlinie piękną marmurkowatość widoczną w przekroju.
W ARTYSAN świnie rasy duroc są hodowane na własnych gospodarstwach oraz są żywione kompleksową i kontrolowaną dietą na bazie naturalnych pasz roślinnych. Rasa Duroc ma czerwone umaszczenie i jest znana z doskonałego marblingu mięsa, czyli równomiernej rozproszonej intramuskularnej tkanki tłuszczowej, która jest idealna do procesu dojrzewania, aby uzyskać doskonały wynik.
Ta marmurkowatość jest odpowiedzialna za teksturę i smak, dzięki czemu jest to wyjątkowy produkt, który przewyższa inne.
Optymalna temperatura serwowania szynki Lomo Curado Duroc Artysan to około 21-23°C. Jest to temperatura, przy której smak, aromat i tekstura szynki są najlepiej wydobywane, a tłuszcze w mięsie stają się delikatne i rozpuszczają się, co nadaje szynce aksamitną konsystencję. Ważne jest, aby nie podawać Lomo Curado Duroc Artysan zbyt zimnej, ponieważ niska temperatura może spowodować, że smak i aromat będą mniej intensywne, a tłuszcze będą bardziej sztywne.
Polędwiczka wieprzowa*, sól, przyprawy, cukier, przeciwutleniacze (E-301 i E-331iii) i substancje konserwujące (E-252 i E-250). *z rasy Duroc 50%.
Polędwica sopocka
Najniższa cena: 5,84 zł
3% więcej
Polędwica sopocka wieprzowa
Polędwica z komina - plastry
Polędwica w siatce - plastry
Polędwica sopocka - plastry
Polędwica łososiowa- plastry
Polędwica matuli plastry BIO
Polędwica łososiowa
Polędwica łososiowa - plastry
Polędwica dojrzewająca
Polędwica dębowa dojrzewająca - plastry
Polędwica lomo curdo all natural
Wędzonka krotoszyńska surowa
Lomo Curado Duroc w plastrach
Fuet Duroc
Chorizo Duroc ekstra pikantne sarta
Chorizo Duroc ekstra łagodne sarta
Szynka serrano Duroc reserva 14-miesi ęcy w plastrach
Chorizo ekstra Duroc w plastrach
Przechowywać w lodówce. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 15 dni.
Spożycie bezpośrednie. Zaleca się otwarcie 10 minut przed.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.