DELIKATNA
Kimchi tradycyjne BIO
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Wyjątkowo smaczna, pożywna i niepasteryzowana, żywa kiszonka z ekologicznej kapusty pekińskiej o właściwościach wspierających florę bakteryjną jelit. Tradycyjny produkt kuchni koreańskiej, element tamtejszej kultury i domowych tradycji. Lekko pikantny.
Co to jest kimchi? Kimchi to tradycyjna koreańska kiszonka o wyrazistym aromacie i intensywnym smaku, składająca się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzepa albo ogórek. Kimchi stanowi bardzo bogate źródło bakterii kwasu mlekowego, typu lactobacillus, błonnika, witamin (A, B1, B2, C) oraz wapnia i żelaza. Uznane jest przez specjalistów za jedną z najzdrowszych potraw na świecie, a tradycyjny proces przygotowywania i dzielenia się kimchi został wpisany na Listę Niematerialnego Dziedzictwa Kulturowego Ludzkości.
Dlaczego warto jeść kimchi? Posiada silne działanie probiotyczne, ma zdolność przywracania prawidłowej flory bakteryjnej przewodu pokarmowego (wskazane po antybiotykoterapii, chemioterapii i radioterapii). Jest skutecznym środkiem wspomagającym walkę z pasożytami i przerostem drożdży w organizmie. Jako najbogatsze źródło glukozynolanów (hamują rozwój komórek rakowych) jest wskazane w diecie przeciwnowotworowej. Reguluje metabolizm, wzmacnia wydzielanie soków trawiennych, wspomaga układ krążenia.
Jak jeść kimchi? Może być samodzielnym daniem lub stanowić składnik wielu potraw. W Korei podaje się je praktycznie do każdego posiłku, jako prozdrowotną przystawkę. W takiej wersji surowej i niepodgrzanej zawiera najwięcej witamin. Sprawdzi się także jako baza do zupy kim chi jjigae, wkład do omletów, naleśników, gołąbków i gulaszy. Polecamy dodać kimchi do sałatki ze szpinakiem, mango oraz orzechami. Przepyszna jest kanapka z humusem, kimchi i awokado.
Może zawierać: soję, gorczycę, seler, orzechy w tym migdały, orzeszki ziemne, sezam.
Kimchi tradycyjne BIO
Kimchi delikatne BIO
Kimchi ostre BIO
Kurczak roślinny gyros
Kurczak roślinny klasyk
Kurczak roślinny curry
Sajgonki z warzywami
Naleśniki z mąką gryczaną bezglutenowe BIO - mieszanka do wypieku
Chilli sin carne z ryżem
Kimchi pikantne BIO
Kimchi delikatne BIO
Zupa rybna z dorsza i morszczuka (pikantna)
Pulpeciki w sosie pomidorowo-cebulowym z ryżem
Kimchi pikantne
Biryani ryż w stylu indyjskim z czerwonym sosem
Pasta Shiro do przygotowania zupy Miso
Kimchi delikatne BIO
Kombucha ekologiczna mięta-róża-granat BIO
Kombucha ekologiczna lawendowa BIO
Kimchi ostre BIO
Kombucha ekologiczna z hibiskusem BIO
Kombucha ekologiczna truskawkowa BIO
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów