CHARSZNICKIE
Kapusta kiszona BIO
Najniższa cena: 14,79 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Wyjątkowo smaczna, pożywna i niepasteryzowana, żywa kiszonka z ekologicznej kapusty pekińskiej o właściwościach wspierających florę bakteryjną jelit. Tradycyjny produkt kuchni koreańskiej, element tamtejszej kultury i domowych tradycji. Lekko pikantny.
Co to jest kimchi? Kimchi to tradycyjna koreańska kiszonka o wyrazistym aromacie i intensywnym smaku, składająca się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzepa albo ogórek. Kimchi stanowi bardzo bogate źródło bakterii kwasu mlekowego, typu lactobacillus, błonnika, witamin (A, B1, B2, C) oraz wapnia i żelaza. Uznane jest przez specjalistów za jedną z najzdrowszych potraw na świecie, a tradycyjny proces przygotowywania i dzielenia się kimchi został wpisany na Listę Niematerialnego Dziedzictwa Kulturowego Ludzkości.
Dlaczego warto jeść kimchi? Posiada silne działanie probiotyczne, ma zdolność przywracania prawidłowej flory bakteryjnej przewodu pokarmowego (wskazane po antybiotykoterapii, chemioterapii i radioterapii). Jest skutecznym środkiem wspomagającym walkę z pasożytami i przerostem drożdży w organizmie. Jako najbogatsze źródło glukozynolanów (hamują rozwój komórek rakowych) jest wskazane w diecie przeciwnowotworowej. Reguluje metabolizm, wzmacnia wydzielanie soków trawiennych, wspomaga układ krążenia.
Jak jeść kimchi? Może być samodzielnym daniem lub stanowić składnik wielu potraw. W Korei podaje się je praktycznie do każdego posiłku, jako prozdrowotną przystawkę. W takiej wersji surowej i niepodgrzanej zawiera najwięcej witamin. Sprawdzi się także jako baza do zupy kim chi jjigae, wkład do omletów, naleśników, gołąbków i gulaszy. Polecamy dodać kimchi do sałatki ze szpinakiem, mango oraz orzechami. Przepyszna jest kanapka z humusem, kimchi i awokado.
Może zawierać: soję, gorczycę, seler, orzechy w tym migdały, orzeszki ziemne, sezam.
Kapusta kiszona BIO
Najniższa cena: 14,79 zł
Kapusta kiszona z marchwią
Najniższa cena: 6,99 zł
Kapusta kiszona
Kapusta kiszona
Kapusta kiszona
Sok z kapusty kiszonej "kacuś"
Kapusta kiszona sandomierska ekologiczna BIO
Kimchi ostre BIO
Kimchi tradycyjne BIO
Kimchi delikatne BIO
Kapusta kiszona z marchewką
Kapusta kiszona z marchewką BIO
Kapusta kiszona BIO
Kapusta kiszona z marchewką BIO
Kapusta kiszona
Sok z kiszonych buraków z pieprzem
Sok z kiszonego korzenia pietruszki
Sok z kiszonego pomidora
Sok z kiszonego buraka z imbirem
Sok z kiszonych buraków z chrzanem
Sok z kiszonego selera z koprem
Kapusta kiszona
Sok z kiszonej kapusty
Sok z kiszonego korzenia pietruszki
Sok z buraka kiszonego
KIMCHI BurakSpicy
Kapusta kwaszona
Kimchi ostre BIO
Kimchi delikatne BIO
Kombucha ekologiczna truskawkowa BIO
Kombucha ekologiczna mięta-róża-granat BIO
Kombucha ekologiczna lawendowa BIO
Kombucha ekologiczna z hibiskusem BIO
Ekologiczny złoty zakwas z buraków z kurkumą imbirem i cytryną BIO
Ekologiczna kombucha lawendowa BIO
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.