PRIMO GUSTO
Mąka durum do pizzy chrupiącej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Semolina to rodzaj mąki uzyskiwanej z pszenicy durum, będącej najszlachetniejszą i najbardziej wartościową odmianą tego zboża. Dzięki swoim własciwościom idealnie nadaje się do wypieku chleba, który jest chrupiący, aromatyczny i charakteryzuje się atrakcyjnym, złocistym kolorem. Ponadto semolina zawiera więcej minerałów i mikroelementów niż zwyczajana mąka z pszenicy miękkiej, jak również charakteryzuje się niższym indeksem glikemicznym, dzięki czemu jest zdrowasza oraz dłużej uwalnia energię i utrzymuje uczucie sytości.
semolina z pszenicy durum
Może zawierać soję, gorczycę i nasiona sezamu.
semolina z pszenicy durum
Wymiar liczbowy 500
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Produkt UE |
Zapakowano w | Włochy |
Typ | Torebka |
Waga brutto 512
g
Średnia miara (e)
Mąka durum do pizzy chrupiącej
Makaron Corals - kolanko
Najniższa cena: 5,99 zł
Makaron Fidellini - nitka
Najniższa cena: 5,99 zł
17% taniej
Oliwa z oliwek extra virgin
Mąka durum do pizzy chrupiącej
Makaron Spaghetti Integrale - spaghetti pełnoziarniste
Makaron Fusilli Integrale - świderki pełnoziarniste
Makaron Cannelloni - duża rurka
Sól drobnoziarnista z Morza Śródziemnego (jodowana)
Pomidory w kawałkach z bazylią
Pomidory koktajlowe
Przecier pomidorowy śródziemnomorski
Makaron Pappardelle - wstążka 12 mm
Ul. Annopol 4A, 03-236 Warszawa, Polska
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Wyprodukowano i zapakowano we Włoszech dla: MELISS KIKIZAS S.A. 1 Vionos str., 10443, Athens, Greece www.melissa-kikizas.gr
ATLANTA A.M. Sp. z o.o., Ul. Annopol 4A, 03-236 Warszawa, Polska, www.atlanta-am.pl
Primo Gusto
Marka | Primo Gusto |
Green Dot
Prawdziwy włoski złocisty chleb Semolina to rodzaj mąki uzyskiwanej z pszenicy durum, będącej najszlachetniejszą i najbardziej wartościową odmianą tego zboża. Dzięki swoim własciwościom idealnie nadaje się do wypieku chleba, który jest chrupiący, aromatyczny i charakteryzuje się atrakcyjnym, złocistym kolorem. Ponadto semolina zawiera więcej minerałów i mikroelementów niż zwyczajna mąka z pszenicy miękkiej, jak również charakteryzuje się niższym indeksem glikemicznym, dzięki czemu jest zdrowsza oraz dłużej uwalnia energię i utrzymuje uczucie sytości.
Znajdź nas na Facebook
Przepis na złocisty chleb Składniki (jeden bochenek): - 500 g mąki do chleba Primo Gusto - 1,5 łyżeczki soli - 20 g masła - 1 saszetka suchych drożdży (5 g) lub 10 g świeżych drożdży - 3/4 łyżeczki cukru - 100 ml mleka - 200 ml wody Przygotowanie: Mąkę pszenną wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżych najpierw zrobić rozczyn). Dodać resztę składników i wyrobić, na koniec dodając roztopione masło. Wyrabiać ciasto odpowiednio długo, by było miękkie i elastyczne. Ciasto uformowane w kulę włożyć do oprószonej mąką miski, przykryć kuchennym ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce aby wyrosło do podwojenia objętości (około 1,5 godziny). Ciasto po wyrośnięciu uderzyć pięścią, ponownie lekko wyrobić. Uformowane w owalny bochenek wyłożyć na blachę oprószoną mąką. Przykryć i ponownie, pozostawić na 30 minut (lub dłużej) w ciepłym miejscu, do podwojenia objętości. Przy użyciu noża naciąć ciasto kilkakrotnie i oprószyć mąką. Wstawić blachę z bochenkiem do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 °C i piec przez kolejne 20 - 25 minut. Gotowy chleb powinien być wyrośnięty, zbrązowiały z wierzchu i brzmieć głucho po uderzeniu od spodu. Wypieczony chleb najlepiej studzić na kratce.