KAMIS
Przyprawa do piernika
Najniższa cena: 1,79 zł
45% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Zakwas żytni do wypieku pieczywa w proszku.:
naturalne składniki
do wypieku domowego pieczywa z różnych mąk
używaj z drożdżami świeżymi lub suszonymi instant
na 0,5 kg mąki
produkty przemiału ŻYTA
kultury starterowe
Możliwa obecność MLEKA.
Mleko | Może zawierać |
Żyto | Zawiera |
Wymiar liczbowy 15
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 16
g
Język danych | polski |
Główny język opisu | polski |
polski
Wymagana wysokość na półce 119
Wymagana szerokość na półce 89
Wymagana głębokość na półce 6
Wysokość 119
Szerokość 89
Głębokość 6
Przyprawa do piernika
Najniższa cena: 1,79 zł
45% taniej
Jabłka prażone
Pasta waniliowa z wanilii bourbon z Madagaskaru
Najniższa cena: 9,99 zł
Zakwas chlebowy żytni (na 0,5 kg mąki)
Najniższa cena: 1,25 zł
Sernix - dodatek do pieczenia sernika (na 1kg twarogu)
Najniższa cena: 2,19 zł
Laska wanilii z Wysp Pacyfiku
Najniższa cena: 16,49 zł
Ananas (kawałki) w lekkim syropie
Truskawka liofilizowana (bezglutenowa)
Pinsa BIO (2 szt.)
Galaretka o smaku truskawkowym (50% mniej cukru)
Galaretka o smaku malinowym (50% mniej cukru)
Galaretka o smaku cytrynowym (50% mniej cukru)
Brzoskwinie połówki w lekkim syropie (premium)
Borówka amerykańska liofilizowana (bezglutenowa)
Ananas w kawałkach
Brzoskwinie (połówki) w lekkim syropie
Pestki dyni łuskane
Malina liofilizowana (bezglutenowa)
Przyprawa do kawy i deserów
Kisiel o smaku malinowym (bez cukru)
Cukier z cynamonem do ciast i deserów
Tortilla chilli - 25 cm (4 szt.)
Cynamon mielony XXL
Cynamon mielony
Fajny pisak XXL - zielony
Ananas liofilizowany (bezglutenowy)
Kakao ekstra ciemne bezglutenowe
Burak liofilizowany (bezglutenowy)
Glutaminian sodu
Cukier wanilinowy (na 0,5kg mąki)
Kakao ekstra ciemne bezglutenowe
Krople z czekolady ciemnej (dekoracyjne)
Krople z czekolady mix (dekoracyjne)
Soda oczyszczona
Krem do gotowania migdałowy bezglutenowy BIO
Laska wanilii Bourbon BIO
Cukier kandyz lodowy
Mix do śmietany
Posypka dekoracyjna - czekoladowe duo
Kwas cytrynowy
Najniższa cena: 1,65 zł
Drożdże suszone instant (na 0,5 kg mąki)
Najniższa cena: 1,65 zł
Budyń o smaku waniliowym
Najniższa cena: 1,45 zł
Kisiel o smaku poziomkowym
Najniższa cena: 1,99 zł
Kisiel o smaku morelowym
Najniższa cena: 1,59 zł
Kisiel o smaku mango-ananas
Najniższa cena: 1,99 zł
Kisiel o smaku malinowym
Najniższa cena: 1,99 zł
Kisiel o smaku truskawka-kiwi
Najniższa cena: 1,99 zł
Kisiel o smaku cytrynowym
Najniższa cena: 1,59 zł
Budyń o smaku śmietankowym
Najniższa cena: 1,39 zł
Kisiel o smaku wiśniowym
Najniższa cena: 1,99 zł
Cukier z wanilią z dodatkiem wanilii bourbon z Madagaskaru
Najniższa cena: 3,59 zł
Kisiel o smaku malina-żurawina
Najniższa cena: 1,99 zł
Kisiel o smaku żurawinowym
Najniższa cena: 1,99 zł
Kisiel o smaku owoców leśnych z kawałkami owoców
Najniższa cena: 1,99 zł
Żelatyna uniwersalna
Najniższa cena: 2,85 zł
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Przepis na chleb pszenno-żytni Składniki: - 350 g mąki jasnej (np. pszenna typ 750) - 150 g mąki pełnoziarnistej żytniej (np. typ 2000) - 1 łyżeczka cukru (5 g) - 2 łyżeczki soli (10 g) - 1 op. Drożdży suszonych 7 g Dr. Oetkera lub 25 g drożdży świeżych* - 1 op. Zakwasu żytniego Dr. Oetkera - 400 ml ciepłej wody - 2 łyżki oleju - 50-100 g ziaren np. dyni. Sposób przygotowania: 1. Wsyp do miski mąki, cukier, sól, drożdże oraz zakwas i wymieszaj. Dodając porcjami ciepłą wodę i olej wyrabiaj ciasto ok. 5 min mikserem z końcówką z hakiem. Na koniec domieszaj ziarna (zostaw trochę do posypania wierzchu). 2. Ciasto przełóż do formy (10x30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta zwilż wodą i posyp ziarnami. 3. Formę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 1,5 godziny do podwojenia objętości. 4. Formę z wyrośniętym ciastem wstaw do piekarnika (220°C) i piecz przez ok. 15 min. Potem obniż temp. Do 180°c i piecz jeszcze przez ok. 30 min. 5. Upieczony chleb wyjmij z piekarnika oraz z foremki i wystudź. *Przy drożdżach świeżych zrób rozczyn. 25 g drożdży rozkrusz, zalej 50 ml ciepłej wody, dodaj łyżeczkę cukru oraz mąki jasnej, wymieszaj. Odstaw w ciepłe miejsce na ok. 30 min lub do podwojenia objętości. Następnie rozczyn dodaj do suchych składników (zmniejszając ilość cukru i wody z przepisu o ilości dodane do rozczynu) i postępuj zgodnie z przepisem od kroku 1.
Nazwa funkcjonalna Zakwas chlebowy
Wariant żytni