BIO PLANET
Pumpernikiel Bio
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Najwyższej klasy pieczywo dla dbających o zdrowie, sylwetkę i dobre samopoczucie. Hruby żytni to chleb produkowany na naturalnym zakwasie (zaczynie żytnim). Ziarno mielone jest w specjalnych, kamiennych żarnach, a wypiekanie chleba odbywa się w kamiennym piecu, ogrzewanym drewnem. Po wypieku dojrzewa przez prawie 24 godziny, staje się wtedy lepiej strawny i przyswajalny. W miarę przechowywania jego smak zmienia się od lekko kwaśnego po orzechowo-słodkawy (efekt przemian zachodzących w pieczywie nie konserwowanym chemicznie).
Zapakowany w folię.
Cechą charakterystyczną jest twardsza skórka - chleb nie zawiera polepszaczy ani spulchniaczy.
Wyrób ekologiczny potwierdzony certyfikatem AGROBIOTEST nr 04199-B.
Pieczywo po zakupie proszę
wyjąć z plastikowej folii i umieścić w lnianym woreczku czy ściereczce
albo przechowywać w chłodnym miejscu.
żyto z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych, zaczyn (zakwas) mąki żytniej, sól
Pumpernikiel Bio
Chleb hruby żytni na zakwasie BIO
Chleb hruby sitkowy żytni BIO
Chleb żytni BIO
Chleb hruby orkiszowy 100% BIO
Cena przed obniżką: 17,99 zł
30% taniej
Chleb hruby sitkowy żytni BIO
Chleb hruby pszenno - żytni słonecznikowy BIO
Chleb żytni razowy BIO
Chleb żytni sitkowy z żurawiną BIO
Bułka hruby pszenno-żytnia BIO
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.