DELECTA
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Proszek do pieczenia Gellwe to obowiązkowy produkt w kuchni każdej gospodyni preferującej domowe wypieki. Pomaga przygotowywać piękne puszyste ciasto bez zakalca.
Produkt idealny do ciast wszelkiego rodzaju zapewnia ich piękny wzrost podczas pieczenia i puszystą strukturę po ostudzeniu. Odpowiednio dobrana kompozycja składników przyczynia się do napowietrzania struktury ciasta sprawiając, że jest pulchne i elastyczne.
Proszek na bazie doskonale znanej sody kuchennej, pakowany w niewielkich torebeczkach jest przygotowany do jednorazowego użycia, gwarantując sprawdzone przez lata działanie.
podwójna porcja na 1 kg mąki
węglany sodu E 500, difosforany E 450
mąka pszenna
Może zawierać mleko i soję.
Wymiar liczbowy 30
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 30
g
Średnia miara (e)
polski
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Soda oczyszczona
Soda oczyszczona
Soda oczyszczona
Proszek do pieczenia BIO
Proszek do pieczenia (na 0,5 kg mąki)
Proszek do pieczenia BIO (na 0,5 kg mąki)
Soda oczyszczona
Proszek do pieczenia (na 0,5 kg mąki)
Amoniak spożywczy do wypieków
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów
Gellwe
Marka | Gellwe |
Gellwe - naturalnie pyszne Smacznego życzy polska marka Gellwe
Pomysł na: Ciasto jogurtowe z owocami Przygotuj: 1 kubek jogurtu naturalnego (150 g), 2/3 szklanki oleju, 2 szklanki mąki, 1 szklankę cukru pudru Gellwe, 4 jajka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia Gellwe, szczyptę soli, ulubione owoce świeże lub mrożone. Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzej do temp. 180°C. Do wysokiego naczynia wsyp mąkę, cukier puder, sól i proszek do pieczenia, jajka, olej i jogurt, a następnie miksuj ok. 3 min. na najwyższych obrotach, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto przełóż do uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 25 x 28 cm. Na cieście ułóż owoce. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 40 minut. Upieczone i wystudzone ciasto posyp cukrem pudrem Gellwe. Słodkiego dnia :)