GALBANI
Ser Ricotta
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ricotta Galbani to świeży ser wytwarzany z mieszaniny mleka krowiego i serwatki, znany we Włoszech od wielu pokoleń. Występuje prawie we wszystkich regionach Włoch, można ją wytwarzać z różnych rodzajów mleka i serwatki oraz poddawać dojrzewaniu. Jest to ser biały, podobny to twarożku, ale o bardziej zwartej konsystencji i bardzo drobnych grudkach. Odznacza się łagodnym i delikatnym smakiem i jest niemal bezzapachowy. Jest szczególnie ceniony za swą lekkość i aksamitny smak. Ricotta jest znakomitym składnikiem wielu potraw, zarówno deserów i ciast jak również farszów i dań pikantnych.
nowa receptura
serwatka (z mleka)
śmietanka serwatkowa (z mleka)
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Wymiar liczbowy 250
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Kubek |
Waga brutto 268
g
Średnia miara (e)
Ser Ricotta
Ser Ricotta
Ser Gran Ricotta (super cremosa)
Ser Mozzarella (kulka)
Ser Mozzarella light (kulka)
Ser Mozzarella (mini kulki)
Ser Mozzarella (tarty)
Ser Mascarpone
Mortadella
Szynka prosciutto crudo
Szynka dojrzewająca prosciutto di Parma DOP
Szynka affettati prosciutto cotto
Salami Milano
Ser Mascarpone o smaku waniliowym
Salame Spianata
Salame Napoli
Galbani gotowana szynka z indyka
Należy spożyć do: data i numer partii na spodzie opakowania. Przechowywać w temperaturze od 0 ℃ do +6 ℃.
Min. temp. °C 0
Maks. temp. °C 6
ul. Olkuska 7, 02-604 Warszawa
Lactalis Polska Sp. z o.o., ul. Olkuska 7, 02-604 Warszawa www.galbani.pl
Galbani
Marka | Galbani |
Znak weterynaryjny na opakowaniu
Marka numer 1 we Włoszech w sprzedaży serów pakowanych.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów