FORMAGIA
Ser Ricotta
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ricotta Galbani to świeży ser wytwarzany z mieszaniny mleka krowiego i serwatki, znany we Włoszech od wielu pokoleń. Występuje prawie we wszystkich regionach Włoch, można ją wytwarzać z różnych rodzajów mleka i serwatki oraz poddawać dojrzewaniu. Jest to ser biały, podobny to twarożku, ale o bardziej zwartej konsystencji i bardzo drobnych grudkach. Odznacza się łagodnym i delikatnym smakiem i jest niemal bezzapachowy. Jest szczególnie ceniony za swą lekkość i aksamitny smak. Ricotta jest znakomitym składnikiem wielu potraw, zarówno deserów i ciast jak również farszów i dań pikantnych.
nowa receptura
serwatka (z mleka)
śmietanka serwatkowa (z mleka)
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Wymiar liczbowy 250
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Kubek |
Waga brutto 268
g
Średnia miara (e)
Ser Ricotta
Ser Ricotta
Ser Gran Ricotta (super cremosa)
Szynka dojrzewająca prosciutto di Parma DOP
Najniższa cena: 19,99 zł
Salami Milano
Najniższa cena: 16,39 zł
Szynka prosciutto crudo
Najniższa cena: 13,45 zł
Mortadella
Najniższa cena: 10,45 zł
Ser Mozzarella (kulka)
Ser Mozzarella light (kulka)
Ser Mozzarella (mini kulki)
Ser Mozzarella (tarty)
Ser Mascarpone
Szynka affettati prosciutto cotto
Ser Mascarpone o smaku waniliowym
Salame Spianata
Galbani gotowana szynka z indyka
Salame Napoli
Należy spożyć do: data i numer partii na spodzie opakowania. Przechowywać w temperaturze od 0 ℃ do +6 ℃.
Min. temp. °C 0
Maks. temp. °C 6
ul. Olkuska 7, 02-604 Warszawa
Lactalis Polska Sp. z o.o., ul. Olkuska 7, 02-604 Warszawa www.galbani.pl
Galbani
Marka | Galbani |
Znak weterynaryjny na opakowaniu
Marka numer 1 we Włoszech w sprzedaży serów pakowanych.