IGOR
Ser Gorgonzola dolce D.O.P.
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Nazwą Gorgonzola pochodzącą od miejscowości Gorgonzola niedaleko Mediolanu nazywamy tradycyjny ser z niebieskimi żyłkami pleśni.
Gorgonzola Cremoso ma słodki smak i kremową miękką konsystencję.
Najczęściej Gorgonzola stosowana jest na deskę serów oraz do sosów sałatkowych i sałatek, makaronów lub gnocchi.
W połączeniu ze Śmietaną UHT 31% na gorąco tworzy rewelacyjny sos np. do łososia czy polędwiczek.
delikatny i kremowy
mleko
sól
podpuszczka
Wymiar liczbowy 150
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Typ | Opakowanie wielokrotnie zamykane |
Waga brutto 166
g
Średnia miara (e)
duński
holenderski
fiński
francuski
niemiecki
inne
polski
portugalski
rosyjski
hiszpański
szwedzki
Ser Gorgonzola dolce D.O.P.
Ser Gorgonzola piccante D.O.P.
Ser Gorgonzola DOP
Ser Mozzarella (kulka)
Ser Mozzarella light (kulka)
Ser Mozzarella (tarty)
Ser Mascarpone
Szynka prosciutto crudo
Szynka dojrzewająca prosciutto di Parma DOP
Salami Milano
Mortadella
Salame Napoli
Ser Mascarpone o smaku waniliowym
Salame Spianata
Galbani gotowana szynka z indyka
Ser Mozzarella (mini kulki)
Ser Ricotta
Szynka affettati prosciutto cotto
Skórka sera jest niejadalna.
Przechowywać w temperaturze: od +4°C do +7°C
Min. temp. °C 4
Maks. temp. °C 7
ul. Olkuska 7 02-604 Warszawa
Wyprodukowano na zlecenie: Lactalis Polska Sp. z o.o. ul. Olkuska 7 02-604 Warszawa przez: S.p.A. E. Galbani Via Flavio Gioia, 8 20149 Milano (MI) Italia
Galbani
Marka | Galbani |
Green Dot
Chroniona nazwa pochodzenia produktu
Wyprodukowano we Włoszech