Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Roquefort Papillon PDO (Chroniona Nazwa Pochodzenia)
Francuski ser podpuszczkowy dojrzewający z przerostem zielonej pleśni z pełnego surowego mleka owczego. Min. 52 % tłuszczu w składzie masy. Sucha masa min. 55%.
Wytwarzany z mleka owczego ser Roquefort - kremowy, jedwabisty z wyraźnymi żyłkami niebieskiej pleśni. Ser o wyrazistym smaku, lekko słony - jest jednym z symboli kuchni francuskiej. Ser ten dojrzewa w jaskiniach, a Roquefort Papillon jest jednym z dwóch wiodących producentów (z ogólnej liczby siedmiu producentów sera Roquefort, stan z 2009 r.), którzy posiadają więcej niż jedną jaskinię.
Cechy organoleptyczne:
surowe mleko owcze, sól, podpuszczka zwierzęca, kultury bakterii mlekowych, Penicillium roqueforti
Cechy chemiczne:
Cechy mikrobiologiczne:
Rodzaj podpuszczki: zwierzęca
Przechowywać w temperaturze od 0°C do 8 °C.