HORTEX
Zupa fasolowa mrożona
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
saszetka z przyprawą
warzywa 99 % w zmiennych proporcjach: fasola blanszowana 50 %, marchew, seler, pietruszka, por
przyprawy 1 % (sól, naturalne aromaty w tym aromat dymu wędzarniczego, cebula, majeranek, czosnek)
Produkt może zawierać: gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
wysoka zawartość błonnika
Smaki / Aromaty | Zawiera |
Wymiar liczbowy 450
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
g
Średnia miara (e)
Opakowanie wrzuć do żółtego kosza
Zupa fasolowa mrożona
Szpinak rozdrobniony mrożony
Truskawki mrożone
mrożone
z przyprawą włoską mrożone
Cena przed obniżką: 8,39 zł
Wiśnie bez pestek mrożone
Mieszanka chińska mrożona
Marchew z groszkiem mrożona
Borówka
Brokuły różyczki mrożone
Sok jabłkowy 100%
Najniższa cena: 5,65 zł
z przyprawą orientalną mrożone
Cena przed obniżką: 8,39 zł
Włoszczyzna - paski mrożona
Maliny mrożone
Jagody leśne mrożone
Zupa kalafiorowa z koperkiem mrożona
Cena przed obniżką: 7,65 zł
z ziołami i papryką mrożone
bez rozmrażania Garnek: Otworzyć opakowanie i wyjąć saszetkę z przyprawą. Do 1 l gorącego bulionu lub wywaru wsypać zawartość opakowania, dodać 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 10 ziarenek pieprzu. Gotować pod przykryciem ok. 20 minut. Pod koniec gotowania dodać przyprawę z saszetki. Doprawić do smaku solą. Do zupy można dodać podsmażoną na patelni wędzonkę.
Spożywać po obróbce termicznej
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie. Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania) * -6 °C - 4 dni ** -12 °C - 1 miesiąc *** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa
Polski Ogród sp. z o.o., ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa
Hortex
Marka | Hortex |
Wstęga Möbiusa
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex: Hortex Grochówka Hortex Truskawki Hortex Fasolka szparagowa żółta
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Kulinarne inspiracje Hortex Fasolka po bretońsku w pomidorach Składniki: - Zupa fasolowa Hortex - 1 opakowanie - 400 g pomidorów krojonych, z puszki - ok. 500 ml bulionu - 150 g kiełbasy myśliwskiej - 200 g boczku wędzonego - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki oleju - 2 listki laurowe - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżka majeranku - 3 ziarenka ziela angielskiego - sól, pieprz Gotowe w 30 minut Przygotowanie: W garnku o grubym dnie lub na głębokiej patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojone w kostkę kiełbasę i boczek. Smaż do ich zrumienienia. Następnie dodaj posiekaną cebulę i czosnek, ziele angielskie, liść laurowy oraz zupę fasolową. Chwilę smaż, cały czas mieszając. Dodaj bulion i gotuj ok. 10 minut bez przykrycia. Wrzuć pomidory, dodaj koncentrat, cukier, przyprawę z saszetki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Całość duś jeszcze 10-15 minut. Na koniec dodaj majeranek. Podawaj ją ze świeżym pieczywem.