HORTEX
Zupa kalafiorowa z koperkiem mrożona
Cena przed obniżką: 7,45 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
saszetka z przyprawą
warzywa 99 % w zmiennych proporcjach: fasola blanszowana 50 %, marchew, seler, pietruszka, por
przyprawy 1 % (sól, naturalne aromaty w tym aromat dymu wędzarniczego, cebula, majeranek, czosnek)
Produkt może zawierać: gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
wysoka zawartość błonnika
Smaki / Aromaty | Zawiera |
Wymiar liczbowy 450
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
g
Średnia miara (e)
Opakowanie wrzuć do żółtego kosza
Zupa kalafiorowa z koperkiem mrożona
Cena przed obniżką: 7,45 zł
Barszcz ukraiński mrożony
Cena przed obniżką: 7,45 zł
Zupa jarzynowa mrożona
Cena przed obniżką: 7,45 zł
Zupa jesienno-zimowa mrożona
Cena przed obniżką: 7,45 zł
Sok jabłkowy 100%
Sok pomidorowy
Sok 100% Multiwitamina
Brokuły różyczki mrożone
Szpinak liście mrożony
Szpinak rozdrobniony mrożony
Groszek zielony mrożony
Fasola szparagowa żółta cała mrożona
Fasola szparagowa zielona cięta mrożona
Maliny mrożone
Mieszanka chińska mrożona
Mieszanka owocowa mrożona
bez rozmrażania Garnek: Otworzyć opakowanie i wyjąć saszetkę z przyprawą. Do 1 l gorącego bulionu lub wywaru wsypać zawartość opakowania, dodać 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 10 ziarenek pieprzu. Gotować pod przykryciem ok. 20 minut. Pod koniec gotowania dodać przyprawę z saszetki. Doprawić do smaku solą. Do zupy można dodać podsmażoną na patelni wędzonkę.
Spożywać po obróbce termicznej
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie. Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania) * -6 °C - 4 dni ** -12 °C - 1 miesiąc *** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa
Polski Ogród sp. z o.o., ul. Mszczonowska 2, 02-337 Warszawa
Hortex
Marka | Hortex |
Wstęga Möbiusa
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex: Hortex Grochówka Hortex Truskawki Hortex Fasolka szparagowa żółta
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Kulinarne inspiracje Hortex Fasolka po bretońsku w pomidorach Składniki: - Zupa fasolowa Hortex - 1 opakowanie - 400 g pomidorów krojonych, z puszki - ok. 500 ml bulionu - 150 g kiełbasy myśliwskiej - 200 g boczku wędzonego - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki oleju - 2 listki laurowe - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżka majeranku - 3 ziarenka ziela angielskiego - sól, pieprz Gotowe w 30 minut Przygotowanie: W garnku o grubym dnie lub na głębokiej patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojone w kostkę kiełbasę i boczek. Smaż do ich zrumienienia. Następnie dodaj posiekaną cebulę i czosnek, ziele angielskie, liść laurowy oraz zupę fasolową. Chwilę smaż, cały czas mieszając. Dodaj bulion i gotuj ok. 10 minut bez przykrycia. Wrzuć pomidory, dodaj koncentrat, cukier, przyprawę z saszetki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Całość duś jeszcze 10-15 minut. Na koniec dodaj majeranek. Podawaj ją ze świeżym pieczywem.