DARY NATURY
Kurkuma BIO
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Nazywana jest również szafranem indyjskim. Z rośliny tej uzyskuje się przyprawę i żółty barwnik zwany kurkuminą. Suszone kłącza Kurkumy mają przyjemny aromat oraz korzenny, lekko gorzki smak. Mieloną Kurkumę używa się do barwienia ryżu,makaronu i warzyw konserwowanych w occie. Przyprawia się nią sosy, potrawy z drobiu, zupy kremowe i omlety. Dobrze komponuje się z daniami z fasoli i soi. Szczypta Kurkumy dodana do ciasta drożdżowego lub biszkoptowego nada mu atrakcyjny żółty kolor.
naturalnie suszona dla zachowania intensywnej barwy, smaku i aromatu
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
kurkuma
Wymiar liczbowy 20
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Zapakowano w | Polska |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 23
g
Średnia miara (e)
Kurkuma BIO
Kurkuma
Kurkuma mielona (w słoiczku)
Kurkuma mielona
Kurkuma mielona XXL
Kurkuma mielona
Czosnek granulowany mielony w całości
Najniższa cena: 1,65 zł
Musztarda sarepska (ostra)
Najniższa cena: 3,49 zł
Papryka słodka mielona
Najniższa cena: 1,75 zł
9% taniej
Liście laurowe
Najniższa cena: 1,75 zł
Przyprawa do kurczaka złocista
Pieprz czarny mielony
Najniższa cena: 1,75 zł
9% taniej
Majeranek suszony
Najniższa cena: 1,65 zł
Musztarda delikatesowa (łagodna)
Najniższa cena: 3,49 zł
Przyprawa do gyrosa
Bazylia
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Curry - mieszanka przypraw
Papryka wędzona słodka mielona
Przyprawa Udon 7 smaków z sezamem i sosem sojowym (kuchnia japońska)
Najniższa cena: 3,79 zł
21% taniej
Musztarda francuska (lekko ostra)
Pieprz czarny ziarnisty
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Kuskus z twarogiem i owocami Przygotowanie 25 min Gotowanie 3 min Porcje 4 Składniki: 100 g kaszy kuskus 200 ml wrzątku 1 łyżeczka kurkumy Kamis 200 g twarogu 2 jabłka pokrojone w grubą kostkę 2 łyżki masła 1 łyżeczka cynamonu Kamis ½ łyżeczki imbiru Kamis 200 ml gęstego jogurtu 1. Kuskus zalej wrzątkiem, dodaj kurkumę, wymieszaj, odstaw pod przykryciem na 15 min. 2. Do kaszy dodaj pokruszony twaróg, podsmażone na maśle jabłka z cynamonem i imbirem. 3. Podawaj z jogurtem. 4. Zamiast jabłek możesz dodać świeże owoce (truskawki, maliny, borówki, banany, kiwi). Danie smakuje idealnie polane sokiem z wiśni lub malin.