KAMIS
Chili
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Chili Kamis to przyprawa, która powinna znaleźć się w Twojej kuchni, jeśli cenisz mocny, wyrazisty smak. W jej składzie znajdziemy sproszkowaną paprykę, która należy do jednych z najostrzejszych na świecie. Świetny gatunek oraz szczelne opakowanie zapewniają intensywny smak.
Chili Kamis może być dodatkiem do wielu potraw, nie tylko mięs, ale również ryb, czy nawet sosów. Wystarczy odrobina, aby smak stał się niepowtarzalny i bardzo ostry. Opakowanie jest wygodne i pozwala na długie zachowanie świeżości. Znajdziemy w nim 15 g wysokiej jakości przyprawy.
Co warto wiedzieć o przyprawie Chili Kamis?
mielony w całości dla zachowania pełni smaku i aromatu
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
chili
Wymiar liczbowy 15
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Zapakowano w | Polska |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 19
g
Średnia miara (e)
Chili
Chili kruszone w całości - ostre (w słoiczku)
Chili BIO
Chili w płatkach (extra mocne)
Chili jalapeno (kruszone)
Czosnek granulowany mielony w całości
Najniższa cena: 1,65 zł
Musztarda sarepska (ostra)
Najniższa cena: 3,49 zł
Papryka słodka mielona
Najniższa cena: 1,75 zł
9% taniej
Liście laurowe
Najniższa cena: 1,75 zł
Przyprawa do kurczaka złocista
Pieprz czarny mielony
Najniższa cena: 1,75 zł
9% taniej
Majeranek suszony
Najniższa cena: 1,65 zł
Musztarda delikatesowa (łagodna)
Najniższa cena: 3,49 zł
Przyprawa do gyrosa
Bazylia
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Curry - mieszanka przypraw
Papryka wędzona słodka mielona
Przyprawa Udon 7 smaków z sezamem i sosem sojowym (kuchnia japońska)
Najniższa cena: 3,79 zł
21% taniej
Musztarda francuska (lekko ostra)
Pieprz czarny ziarnisty
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Błyskawiczne kimchi Przygotowanie 15 min + czas marynowania Gotowanie 5 min Porcje 4 Składniki: 200 ml octu ryżowego 3 łyżki cukru sok z 1 dużej pomarańczy 2 łyżeczki chili Kamis 1½ Łyżeczki czosnku granulowanego Kamis 1 łyżeczka imbiru mielonego Kamis 1 kapusta pekińska grubo pokrojona 100 g białej rzepy pokrojonej w cienkie plasterki 3 dymki ze szczypiorem pokrojonym w paski (ok. 5 cm) ½ czerwonej i zielonej papryki pokrojonej w cienkie paski 1¼ łyżeczki soli 1. W małym rondlu zagotuj ocet ryżowy z cukrem, sokiem z pomarańczy, chili, granulowanym czosnkiem i imbirem. Zdejmij z ognia i całkowicie ostudź. 2. W średniej wielkości misce umieść kapustę, rzepę, dymkę oraz paprykę, dodaj sól, wymieszaj. 3. Całość zalej przygotowaną mieszanką z octem i odstaw w chłodne miejsce na 3 godz.