Żółty Cesarz
Tofu naturalne BIO
Cena przed obniżką: 7,15 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Tofu miękkie Well Well jest produkowane z ziaren soi pochodzących wyłącznie z upraw europejskich.
na słodko lub słono tak jak lubisz
high protein 100 % z roślin
40 % energii z białka
odpowiedni dla wegan
woda
ziarno soi
substancja wiążąca: siarczan wapnia
Może zawierać gluten, gorczycę.
Produkt odpowiedni dla wegan
Wymiar liczbowy 400
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Tacka |
g
Średnia miara (e)
Tofu naturalne BIO
Cena przed obniżką: 7,15 zł
Tofu wędzone
Tofu naturalne
Tofu wędzone tradycyjnie w dymie z drewna olchowego
Tofu naturalne
Tofu na grilla z chilli
Tofu bezglutenowe BIO
Tofu na patelnię azjatyckie teriyaki
Tofu wędzone BIO
Tofu miękkie
Pasta z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią
Vege smalczyk z fasoli z jabłkiem i cebulką
Frankfurterki roślinne wędzone
Kebab klasyczny high protein
Wędlina roślinna łagodna
Roślinny sznycel w chrupiącej panierce
Wędlina roślinna podsuszana
Roślinne kotlety jaglane z burakiem
Hummus sriracha z preclami
Hummus klasyczny z preclami
Sposób przygotowania: tofu osuszyć i rozdrobnić, używać jako zamiennik mięsa, jaj i nabiału np. w pastach, zupach i deserach.
Należy spożyć do: data podana na boku opakowania Przechowywać w temperaturze od +1 ℃ do +7 ℃. Należy spożyć w ciągu 48 godz. po otwarciu.
48
Min. temp. °C 1
Maks. temp. °C 7
ul. Posag 7 Panien 1a 02-495 Warszawa
Well Well Invest S.A. ul. Posag 7 Panien 1a 02-495 Warszawa
Well Well
Marka | Well Well |
Tofu miękkie Well Well jest produkowane z ziaren soi pochodzących wyłącznie z upraw europejskich.
Mus waniliowy z brzoskwiniami Składniki (4 porcje): - Tofu naturalne miękkie (200 g) - Napój sojowy lub inny roślinny - ok. 5 łyżek - Ziarna z jednej laski wanilii - Sok z cytryny - 3 - 4 łyżki (obowiązkowo!) - Miód - 2 łyżki - Brzoskwinie - ok. 300 g Sposób przygotowania: 1. Z brzoskwiń usuń pestki i skórkę. Posiekaj w kostkę i wrzuć do rondelka. Duś aż się rozpadną, odparuje nadmiar wody i powstanie gęsty mus (ok 20 min). 2. Tofu odsącz z zalewy, zmiksuj dokładnie z dodatkiem ziaren z laski wanilii, sokiem z cytryny, miodem i napojem roślinnym. Miksuj blenderem do momentu uzyskania gładkiego kremu bez grudek. 3. Do pucharków przełóż waniliowy krem, następnie ostudzony mus brzoskwiniowy. 4. Deser wstaw do lodówki na ok. 20 minut, żeby mus nieco zgęstniał. Chrupiące kostki tofu w aromatycznym sosie Składniki (2 porcje): - Tofu naturalne miękkie (200 g) - 2 łyżki sosu sojowego - 2 łyżki syropu z agawy lub miodu - ¼ szklanki wody - olej - 2 cm imbiru - 1 ząbek czosnku - do podania: szczypiorek, czarny pieprz Sposób przygotowania: 1. Tofu odsącz z zalewy, pokrój w kostkę, włóż do woreczka, wsyp mąkę ziemniaczaną i potrząśnij do równego obtoczenia w mące. 2. Rozgrzej olej na patelni (tyle, żeby pokrył całe dno). 3. Na gorący olej delikatnie wyłóż opanierowane kostki tofu i smaż przez 3 - 4 min z jednej strony, obróć i smaż tak samo z drugiej strony. 4. Przygotuj sos: do szklanki dodaj sos sojowy, syrop z agawy lub miód i wodę, następnie dodaj drobno starty imbir oraz czosnek. Wymieszaj. 5. Usmażone tofu odłuż na chwilę na papierowy ręcznik. Podgrzej w rondelku sos (aż zacznie intensywnie bulgotać), a następnie dodaj tofu. Wymieszaj tak, by wszystkie kawałki tofu były w sosie. 6. Podaj posypane szczypiorkiem i czarnym pieprzem.