DELECTA
Gofry - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 4,99 zł
0% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mazurek Wielkanocny z masą budyniową o smaku karmelowym i pisakiem dekoracyjnym białym. Mieszanka do domowego wypieku ciasta w proszku, zawierający następujące komponenty: ➢ Mieszankę do przygotowania ciasta ➢ Mieszankę do przygotowania masy budyniowej ➢ Pisak dekoracyjny biały. Produkt ogólnego przeznaczenia, do spożycia po przygotowaniu zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Ciasto: mąka pszenna, cukier, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu); aromat.
Masa budyniowa: cukier, skrobia, mąka pszenna, barwnik: karmel, aromat.
Pisak dekoracyjny biały: cukier, olej roślinny (palmowy, rzepakowy), serwatka w proszku (z mleka), mleko odtłuszczone
w proszku, emulgator: lecytyna rzepakowa, aromaty naturalne, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies zwyczajny, pszenica oplewiona/orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe); Jaja; Orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe; Nasiona soi; Mleko (włącznie z laktozą); Orzechy (tj. migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia); Nasiona sezamu.
Gofry - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 4,99 zł
0% taniej
Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 11,79 zł
Ciasto marchewkowe - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 7,99 zł
Ciasto kruche bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 4,55 zł
Ciasto biszkoptowe bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 4,39 zł
Mazurek wielkanocny o smaku karmelowym - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 11,99 zł
25% taniej
Fajna Babka jogurtowa - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 6,99 zł
25% taniej
Karpatka z nutą waniliową - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 7,99 zł
Brownie z belgijską czekoladą - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 11,99 zł
Ciasto jogurtowe z naturalnym jogurtem - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 11,75 zł
Fajna Babka o smaku czekoladowym - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 6,99 zł
25% taniej
Naleśniki z mąką gryczaną bezglutenowe BIO - mieszanka do wypieku
Ciasto brownie bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Muffiny klasyczne (z foremkami) bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Cukier wanilinowy (na 2kg mąki)
Najniższa cena: 0,75 zł
Kwasek cytrynowy
Najniższa cena: 1,45 zł
0% taniej
Drożdże uniwersalne instant (na 0,5kg mąki)
Najniższa cena: 0,99 zł
4% taniej
Ekstrakt naturalny - wanilia z Madagaskaru
Najniższa cena: 5,85 zł
Gofry - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 4,99 zł
0% taniej
Kisiel o smaku wiśniowym (bez dodatku cukru)
Najniższa cena: 1,29 zł
11% taniej
Kisiel o smaku truskawkowym (bez dodatku cukru)
Najniższa cena: 1,29 zł
11% taniej
Drożdże do pizzy (na 0,5kg mąki)
Najniższa cena: 1,15 zł
Galaretka o smaku agrestowym
Najniższa cena: 2,35 zł
Galaretka o smaku truskawkowym
Najniższa cena: 2,49 zł
Kisiel o smaku cytrynowym (bez dodatku cukru)
Najniższa cena: 1,29 zł
11% taniej
Budyń o smaku waniliowym (bez cukru)
Najniższa cena: 1,60 zł
Kajmak - masa krówkowa tradycyjna
Najniższa cena: 8,79 zł
Galaretka o smaku pomarańczowym
Najniższa cena: 2,35 zł
Kisiel o smaku pomarańczowym (bez dodatku cukru)
Najniższa cena: 1,29 zł
11% taniej
Galaretka mleczna o smaku malin
Najniższa cena: 2,15 zł
26% taniej
Sposób przyrządzania
Przygotuj:
Do ciasta:
• 1 jajo,
• 100 g margaryny.
Do masy budyniowej:
• 250 ml śmietanki 30% tłuszczu,
• 125 ml mleka,
• 1-2 łyżki cukru.
Do podsypania:
• 1-2 łyżki mąki pszennej.
Przygotowanie ciasta:
1. Nagrzej piekarnik do temp. 190ºC (bez termoobiegu).
2. Wsyp zawartość torebki z ciastem do głębokiej miski, dodaj jajo i margarynę.
3. Miksuj (mieszadła świderki) przez ok 2-3 minuty do połączenia składników.
4. Wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką tortownicę o średnicy 24 cm.
5. Wyłóż ciastem dno i boki tortownicy (do wysokości 1-1,5 cm), ponakłuwaj widelcem.
6. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20-23 minut do uzyskania złocistego koloru.
7. Wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do wystudzenia na ok. 10 minut.
Przygotowanie masy budyniowej:
1. Rozmieszaj zawartość torebki z masą budyniową oraz cukrem w 125 ml mleka.
2. Zagotuj śmietankę, wlej mleko z rozprowadzonym proszkiem i gotuj na małym ogniu do zgęstnienia.
3. Gotową gorącą masę wylej na wystudzone ciasto.
Udekoruj mazurek pisakiem. Umieść pisak w gorącej wodzie (nakrętką do dołu) na 1 min. Nie wydłużaj tego czasu! Kilka razy ugnieć tubkę to uzyskania jednolitej struktury. Po otwarciu pisak jest gotowy do użycia.