PROSTE HISTORIE
Pierogi z wiśniami
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Kaszuby słyną nie tylko z pięknych krajobrazów, ale także z wyśmienitej kuchni. Zainspirowani regionalnymi smakami, proponujemy… pierogi z kaszanką. Brzmi ciekawie? Pewnie, że tak, ale najważniejsze, że to danie jest po postu smaczne!
kaszubskie smaki
z kaszanką z Kaszub
bez konserwantów
z kaszą jęczmienną
ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól
nadzienie: kaszanka wieprzowa (56 %) (kasza jęczmienna, tłuszcz wieprzowy, woda, wątroba wieprzowa, skórki wieprzowe, podroby wieprzowe, krew wieprzowa, sól, przyprawy)
cebula (28 %)
cebula smażona (13 %) (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól)
bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól)
sól
pieprz czarny
Zawartość nadzienia: 40 %
Produkt może zawierać mleko, soję, seler i gorczycę.
konserwanty | Nie zawiera |
Wymiar liczbowy 400
Packing | Not Recyclable |
Pack | Not Recyclable |
Inner Pack | Not Recyclable |
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
g
Średnia miara (e)
Dbaj o naturę! Wrzuć do żółtego pojemnika
2
Opakowanie 400 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.
Pierogi z wiśniami
Pierogi z owocami
Knedle ze śliwką
Pierogi z ziemniakami i szpinakiem bez glutenu
Pierożki z grzybami w sosie śmietanowym
Pierogi ze szpinakiem i brokułami
Frytki proste do piekarnika
Frytki cienkie do piekarnika
Frytki karbowane do piekarnika
Słodkie maliny
Talarki ziemniaczane
Owoce lasów i sadów
Cząstki ziemniaczane ze skórką
Zielone brokuły różyczki
Soczyste wiśnie bez pestek
Pierogi z truskawkami
Pierogi z serem
Pierogi z jagodami
Pierogi z wiśniami
Pierogi ruskie
Pierogi z mięsem
Pierogi z owocami
1. Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody. 2. Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Gotuj na wolnym ogniu 10-12 minut. 3. Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.
Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej.
Warunki przechowywania: - w temperaturze -6°C: 1 tydzień - w temperaturze -12°C: 1 miesiąc - w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu. Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
w temperaturze -6 °C: 1 tydzień
w temperaturze -12 °C: 1 miesiąc
w temperaturze poniżej -18 °C: Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii podane w polu kodowym z tyłu opakowania.
Produkt głęboko mrożony.
ul. Leśna 2, 83-220 Skórcz Polska
Iglotex SA ul. Leśna 2, 83-220 Skórcz Polska tel. (+48) 58 582 42 59 fax (+48) 58 582 43 81 www.iglotex.pl
Proste Historie
Marka | Iglotex |
Marka | Proste Historie |
Wstęga Möbiusa
Kaszuby słyną nie tylko z pięknych krajobrazów, ale także z wyśmienitej kuchni. Zainspirowani regionalnymi smakami, proponujemy... pierogi z kaszanką. Brzmi ciekawie? Pewnie, że tak, ale najważniejsze, że to danie jest po prostu smaczne.
Marka "Proste Historie" mówi o domu w którym pachnie dobrym jedzeniem. Namawia konsumentów do wspólnego celebrowania przyjemności i wspólnych posiłków. To naturalność, świeżość, proste produkty, to możliwość stworzenia własnego dania ze zdrowych składników.
Te i wiele innych przepisów znajdziesz na: prostehistorie.com.pl instagram.com/prostehistorie facebook.com/prostehistorie infolinia 801 801 188 Opłata zgodna z taryfą Twojego operatora.
Pierogi po kaszubsku dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej. Pierogi z kaszanką i jabłkowo-rodzynkowy chutney Do pokrojonych jabłek dodaj cebulę, rodzynki, ocet jabłkowy i cukier. Upraż na mus doprawiając świeżym imbirem i cynamonem. Podaj z pierogami okraszonymi cebulą. Chrupiące pierogi z kaszanką w zasmażanej kapuście z boczkiem Uduś poszatkowaną kapustę kiszoną z marchewką do miękkości. Dodaj uprażony boczek, kminek i miód. Podaj na gorąco z usmażonymi na chrupiąco pierogami.