KAMIS
Ziele angielskie
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ziele angielskie ma bogaty smak, który łączy w sobie aromat gałki muszkatołowej, intensywność goździków, cynamonową pikanterię oraz ostrość pieprzu. Przyprawą są wysuszone, niedojrzałe jagody wiecznie zielonego drzewa nazywanego również pieprzowym. Pikantny smak i korzenny aromat ziela angielskiego czyni go nieodłącznym składnikiem świątecznego karpia w galarecie.
zbierane ręcznie dla zachowania naturalnego kształtu
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Suszone jagody krzewu ziela angielskiego
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wymiar liczbowy 12
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
g
Średnia miara (e)
Ziele angielskie
Ziele angielskie całe
Ziele angielskie całe
Czosnek granulowany mielony w całości
Najniższa cena: 1,65 zł
Musztarda sarepska (ostra)
Najniższa cena: 3,49 zł
Papryka słodka mielona
Najniższa cena: 1,75 zł
9% taniej
Liście laurowe
Najniższa cena: 1,75 zł
Przyprawa do kurczaka złocista
Pieprz czarny mielony
Najniższa cena: 1,75 zł
9% taniej
Majeranek suszony
Najniższa cena: 1,65 zł
Musztarda delikatesowa (łagodna)
Najniższa cena: 3,49 zł
Przyprawa do gyrosa
Bazylia
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Curry - mieszanka przypraw
Papryka wędzona słodka mielona
Przyprawa Udon 7 smaków z sezamem i sosem sojowym (kuchnia japońska)
Najniższa cena: 3,79 zł
21% taniej
Musztarda francuska (lekko ostra)
Pieprz czarny ziarnisty
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany Papier, Wspieranie odpowiedzialnego leśnictwa, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Keczup bananowy Przygotowanie 15 min Gotowanie 20 min Porcje 750 g Składniki: 2 łyżki oleju roślinnego 1 duża cebula pokrojona w kostkę ½ łyżeczki utartego w moździerzu ziela angielskiego Kamis ¾ łyżeczki mielonego chili Kamis ¾ łyżeczki mielonej kurkumy Kamis 2 łyżeczki czosnku Kamis 4 dojrzałe banany pokrojone w plastry 150 ml octu winnego z białego wina Kamis 5 łyżek cukru 2 łyżeczki soli morskiej Kamis ½ szklanki wody 1. W rondelku podsmaż na oleju cebulę. Dodaj ziele angielskie, chili, kurkumę, czosnek, smaż mieszając przez ok. 30 s. 2. Dodaj banany, ocet, cukier i sól morską. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 min, odstaw do wystygnięcia. 3. Miksuj blenderem na wysokich obrotach, wlewając powoli wodę, do uzyskania jednolitej konsystencji. 4. Ketchupem z bananów możesz doprawić smażony ryż i makaron, jajka, hot dogi, hamburgery, frytki. ryby, wieprzowinę i kurczaka.