PRYMAT
Tymianek suszony
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Należy do rodziny miętowatych i występuje w aż stu odmianach. Aromatyczny tymianek jest idealnym składnikiem farszu do pierogów z kapustą i grzybami. By wydobyć z tymianku subtelny smak zbieramy go, kiedy jest jeszcze świeży i miękki.
uprawiany w Polsce
zbierany młody i jędrny dla intensywnego smaku i aromatu
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Tymianek
Wymiar liczbowy 8
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Saszetka |
g
Średnia miara (e)
Tymianek suszony
Tymianek
Tymianek suszony XXL
Czosnek granulowany mielony w całości
Najniższa cena: 1,99 zł
Musztarda miodowa (łagodna)
Najniższa cena: 4,69 zł
Liście laurowe
Najniższa cena: 1,99 zł
Majeranek suszony
Najniższa cena: 1,99 zł
Cynamon mielony
Najniższa cena: 1,79 zł
Cukier z wanilią
Najniższa cena: 3,15 zł
Przyprawa Butter Chicken (kuchnia indyjska) z kminem rzymskim i kardamonem
Najniższa cena: 2,79 zł
7% więcej
Gałka muszkatołowa mielona
Najniższa cena: 3,15 zł
Przyprawa tajskie curry z kolendrą i pieprzem cayenne (kuchnia tajska)
Najniższa cena: 2,79 zł
7% więcej
Czosnek płatki
Najniższa cena: 2,99 zł
Imbir mielony
Najniższa cena: 2,25 zł
Pieprz czarny mielony
Najniższa cena: 1,99 zł
Musztarda grillowa (lekko ostra)
Najniższa cena: 4,99 zł
4% taniej
Przyprawa koreańskie BBQ z sezamem i płatkami chili (kuchnia koreańska)
Najniższa cena: 2,79 zł
7% więcej
Przyprawa do grzańca
Najniższa cena: 2,99 zł
33% taniej
Papryka słodka mielona
Najniższa cena: 1,99 zł
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
KAMIS
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Tartaletki z gruszką i figami Przygotowanie 30 min Gotowanie 30 min Porcje 4 Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej 150 g masła 1 żółtko 50 ml wody 2 łyżeczki Tymianku Kamis szczypta soli Nadzienie: 1 gruszka pokrojona w cienkie plastry 1 łyżka masła ½ łyżeczki Tymianku Kamis 3 dojrzałe figi pokrojone w plastry 200 g pokruszonego sera pleśniowego typu blue 3 łyżeczki posiekanych orzechów włoskich 1. Mąkę posiekaj z masłem, dodaj żółtka, wodę, tymianek, sól. Wyrób na jednolite ciasto. Odstaw na 1 godzinę do lodówki. 2. Ciasto rozwałkuj na papierze do pieczenia, wycinaj krążki. Wyłóż nimi formy na tartaletki. Nakłuj spody widelcem. zapiekaj ok. 20 min w temperaturze 195°C. 3. Zapieczone formy wypełnij ½ sera pleśniowego. Ułóż podsmażone na maśle z tymiankiem gruszki, figi. Posyp pozostałym serem i orzechami. 4. Piecz w piekarniku przez ok. 8 min w temperaturze 185°C.
Wyprodukowano w Polsce