KUPIEC
Kasza jęczmienna perłowa (4x100g)
Najniższa cena: 3,79 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Kasza jęczmienna gruba w torebkach do gotowania.
gotuj ze smakiem!
gotowa w 15 minut
kasza jęczmienna 100%
Wartość energetyczna | 705 kcal | 8.00% | |
w 100 g: 1410 kJ/334 kcal 17% | |||
% RWS* | |||
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
Wymiar liczbowy 100
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Karton |
Waga brutto 437
g
Średnia miara (e)
8
Opakowanie zawiera 8 porcji produktu.
Liczba jednostek 4
inne
polski
Kasza jęczmienna perłowa (4x100g)
Najniższa cena: 3,79 zł
Kasza jęczmienna wiejska (4x80g)
Najniższa cena: 2,99 zł
Kasza jęczmienna mazurska
Najniższa cena: 4,15 zł
Kasza jęczmienna pęczak
Najniższa cena: 3,79 zł
Kasza jęczmienna pęczak BIO
Kasza jęczmienna BIO
Kasza jęczmienna (4x100g)
Kasza pęczak kujawski
Kasza jęczmienna perłowa średnia
Kasza pęczak jęczmienny (4x100g)
Kasza jęczmienna gruba (4x100g)
Kasza jęczmienna wiejska gruba
Kasza gryczana prażona (4x100g)
Najniższa cena: 4,19 zł
Ryż biały długoziarnisty (4x100g)
Kasza jaglana (4x100g)
Kasza kuskus
Kasza orkiszowa (2x100g)
Kasza bulgur (2x100g)
Torebkę włożyć do 1 litra gotującej się, osolonej wody. Gotować na słabym ogniu przez ok. 15 minut. Po ugotowaniu osączyć, rozciąć torebkę i serwować.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Wiertnicza 70 02-952 Warszawa
Porcja 50 g energia 705 kJ 167 kcal 8%* w 100 g: 1410 kJ/334 kcal 17% % RWS* *RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
"Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp.k. ul. Wiertnicza 70 02-952 Warszawa Zakład Produkcyjny: ul. Przemysłowa 9 83-400 Kościerzyna
Halina
Marka | Halina |
Gulasz wieprzowy z kurkami ½ kg wieprzowiny 30 dkg kurek lub innych grzybków 1 cebula ząbek czosnku liść laurowy 1 łyżeczka słodkiej papryki 3 łyżki koniaku 1 łyżka mąki 3 łyżki oleju 2 łyżki masła klarowanego sól, świeżo mielony pieprz kasza jęczmienna gruba Halina Mięso pokroić w kostkę, przyprawić i oprószyć mąką. Podsmażyć na gorącym oleju. Dodać pokrojoną cebulę, czosnek i liść laurowy. Wlać koniak i odparować. Podlać szklanką wody i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić oczyszczone, pokrojone grzyby i smażyć kilka minut. Doprawić solą i pieprzem. Dodać do mięsa i dusić jeszcze przez chwilę. Podawać z kaszą jęczmienną grubą Halina.