BONDUELLE
Mieszanka grzybów mrożona
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mrożone grzyby od marki Bonduelle 1 kg to mieszanka, która stanowi doskonałą podstawę dla zupy grzybowej, aromatycznego sosu, i dań głównych. W skład kompozycji wchodzi maślak zwyczajny, boczniak, shitake oraz łuskwiak. Grzyby są jędrne i nie rozpadają się po podgrzaniu, dzięki czemu przygotujesz danie nie tylko pyszne ale też pięknie prezentujące się na stole.
Opakowanie 1kg
Mieszanka grzybów: maślak zwyczajny (Suillus luteus) (30%), boczniaki (Pleurotus ostreatus) (30%), shitake (Lentinus edodes, zawiera naturalnie występujące siarczyny) (25%), łuskwiak (Pholiota mutabilis) (15%).
OBECNOSĆ: Ziarna sezamu i produkty zawierające ziarna sezamu
Mieszanka grzybów mrożona
Kukurydza złocista
Najniższa cena: 3,99 zł
0% taniej
Kukurydza złocista (2x85g)
Najniższa cena: 6,29 zł
Groszek konserwowy tradycyjny
Najniższa cena: 3,99 zł
Kiełki fasoli mung
Najniższa cena: 4,49 zł
0% taniej
Groszek konserwowy (2x75g)
Najniższa cena: 6,29 zł
Fasola czerwona
Najniższa cena: 7,99 zł
Kukurydza złocista
Kukurydza złocista z groszkiem
Kukurydza złocista z czerwoną fasolą
Kukurydza złocista z groszkiem
Kukurydza złocista z czerwoną fasolą
Fasola czerwona Kidney
Fasolka szparagowa żółta cała mrożona
Fasolka szparagowa zielona cała mrożona
Fasolka szparagowa zielona cięta mrożona
Groszek zielony mrożony
Przechowywanie produktu przed otwarciem: W mroźni lub zamrażalniku (-18°C): kilka miesięcy przestrzegając daty BB podanej na opakowaniu.
Nie zamrażać ponownie produktu rozmrożonego.
Przechowywanie produktu po otwarciu: W chłodni lub lodówce (0 à +3°C): 24 h
Sposób przygotowania:
Na patelni: smażyć 7 minut z dodatkiem tłuszczu, bez uprzedniego rozmrażania
Rekomendowany przepis na ZUPĘ GRZYGOWĄ:
SKŁADNIKI (4 porcje):
Włoszczyzna 1000 ml
Mieszanka Grzybów 400 g
Białe wino 200 ml
Olej 40 ml
Sok z cytryny 20 ml
Gałka muszkatołowa szczypta
Kwaśna śmietana 125 ml
Żółtko 1 szt.
Cebula 100 g
Koperek do dekoracji
Ciasto francuskie 1 arkusz
Sól, pieprz do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Grzyby podsmażyć z cebulą, a następnie zalać bulionem zrobionym z włoszczyzny i winem. Całość przyprawić, dodać sok z cytryny. Śmietanę połączoną z żółtkiem dodać do zupy, nie gotować. Zupę zapiec pod ciastem francuskim w 200°C, około 8 min. Udekorować koperkiem.