LISNER
Filety śledziowe a'la Matjas solone- wiaderko
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Śledzie w lekkiej, octowej marynacie, w skład której wchodzi ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i sparzona cebula. Gdyby nie delikatna nuta słodyczy i zdecydowanie mniej kwaskowaty charakter, byłyby najbliższe smakiem do tych, które zazwyczaj znajdują się na naszych wigilijnych stołach. To doskonała propozycja dla
osób, które dopiero zaczynają przygodę z duńskimi śledziami. Można je serwować z dobrym pieczywem i masłem, ale świetnie wypadają również jako dodatek do chrupiących placków ziemniaczanych, podanych z kwaśną śmietaną i kawiorem. Warto także pamiętać o wykorzystaniu w kuchni sparzonej cebuli. Dzięki
marynowaniu w delikatnej octowej zalewie zyskuje ona słodko-kwaśny smak oraz miłą podniebieniu kruchość.
Śledzie z Morza Północnego, cukier, ocet, przyprawy, cebula, sól, woda, E202, E211.
Filety śledziowe a'la Matjas solone- wiaderko
Płaty śledziowe ala Bismarck
Śledzik na okrągło po myśliwsku
Koreczki śledziowe po kaszubsku
Koreczki śledziowe po giżycku
Śledź w galarecie z warzywami
Płaty śledziowe smażone w zalewie octowej
2-5°C