PRYMAT
Przyprawa do żurku i barszczu białego
Najniższa cena: 1,39 zł
17% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ogórki konserwowe zwane korniszonami to powszechnie uwielbiany dodatek w kuchni polskiej. Od lat w naszych domach serwowane jako zakąska czy też składnik różnych kanapek, sałatek oraz dań obiadowych. Mieszanka do ogórków konserwowych Prymat pozwala na szybkie i łatwe przygotowanie ulubionych przetworów w domu. Sekretem octowych, chrupiących i twardych ogórków jest odpowiednie przyrządzenie zalewy octowej z takimi przyprawami jak: gorczyca biała, ziele angielskie czy pieprz czarny. Ze względu na starannie opracowaną recepturę i dokładnie dobrane proporcje Mieszanka do ogórków konserwowych Prymat zagwarantuje Ci tak samo doskonały smak przetworów za każdym razem.
bez dodatku: glutaminianu sodu, barwników
koper (26,6 %): łodygi i nasiona
chrzan (22,5 %)
gorczyca biała
pieprz czarny
ziele angielskie
czosnek (7,1 %)
marchew
Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler i orzeszki ziemne.
Dodatek MSG | Nie zawiera |
Wymiar liczbowy 40
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 45
g
Przyprawa do żurku i barszczu białego
Najniższa cena: 1,39 zł
17% taniej
Przyprawa warzywna do potraw
Najniższa cena: 2,25 zł
Przyprawa do żurku i barszczu białego
Najniższa cena: 1,99 zł
0% taniej
Przyprawa warzywna do potraw (bez glutaminianu sodu)
Najniższa cena: 4,79 zł
Przyprawa do żurku i barszczu białego BIO
Najniższa cena: 8,69 zł
22% taniej
Przyprawa do barszczu czerwonego i dań z buraków
Najniższa cena: 1,39 zł
17% taniej
Mieszanka do ogórków kwaszonych i małosolnych
Najniższa cena: 2,99 zł
Mieszanka do ogórków konserwowych
Najniższa cena: 2,99 zł
Czosnek granulowany
Goździki mielone
Przyprawa do rosołu BIO
Garnek chłopski
Pomysł na Curry (Z tego co zostało)
Musztarda miodowa (łagodna)
Najniższa cena: 2,49 zł
Przyprawa do żurku i barszczu białego
Najniższa cena: 1,39 zł
17% taniej
Musztarda sarepska (ostra)
Najniższa cena: 2,35 zł
26% taniej
Musztarda czeska (słodko-ostra)
Najniższa cena: 2,49 zł
Musztarda delikatesowa (łagodna)
Najniższa cena: 2,35 zł
26% taniej
Musztarda sarepska (ostra)
Najniższa cena: 3,85 zł
Marynata w płynie szlachecka
Najniższa cena: 1,99 zł
32% taniej
Musztarda stołowa (łagodna)
Najniższa cena: 2,35 zł
26% taniej
Przyprawa do pieczeni
Najniższa cena: 1,15 zł
0% taniej
Przyprawa do kebabu i gyrosa XXL
Najniższa cena: 2,59 zł
23% taniej
Musztarda jalapeno (super ostra)
Najniższa cena: 3,19 zł
Musztarda bardzo ostra
Najniższa cena: 2,35 zł
26% taniej
Wanilia - laska
Najniższa cena: 13,99 zł
1% taniej
Przyprawa do barszczu czerwonego i dań z buraków
Najniższa cena: 1,39 zł
17% taniej
Marynata w płynie klasyczna
Najniższa cena: 1,99 zł
32% taniej
Musztarda delikatesowa (łagodna)
Najniższa cena: 3,65 zł
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska
Prymat sp. z o.o. ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska tel.: +48/32/47 33 833, e-mail: prymat@prymat.pl www.prymatgroup.pl
Prymat
Marka | Prymat |
Istnieje wiele szkół przyrządzania ogórków konserwowych, jednak sekret ich najlepszego smaku znają jedynie nieliczni. Dlatego dzielimy się naszą doskonałą recepturą opartą na odpowiednich proporcjach zalewy octowej oraz dodatków, między innymi kopru, chrzanu czy czosnku. Dzięki niej domowe ogórki konserwowe będą odpowiednio octowe, twarde i chrupiące - jednym słowem doskonałe!
Tysiące przepisów znajdziesz na: DoradcaSmaku.pl
Ogórki konserwowe gotowe zaraz po przyrządzeniu Przygotuj: - ok. 3 kg ogórków gruntowych - ocet 10 % - cukier - sól Opakowanie wystarczy na ok. 6 słoików 1 l Sposób przygotowania: 1. Przygotuj zalewę. Do każdego 1,5 l wody dodaj: 0,25 l octu, 1 łyżkę stołową soli (tj. 15 g) i 3 łyżki stołowe cukru (tj. 36 g). 2. Wymieszaną zalewę zagotuj. 3. Do każdego słoja o pojemności 1 l wsyp 1 czubatą łyżkę mieszanki do ogórków (ok. 7 g). 4. Następnie ułóż w każdym ze słoi umyte ogórki i zalej przygotowaną wcześniej zalewą. 5. Słoiki zakręć szczelnie zakrętką i pasteryzuj około 3-5 minut. Pamiętaj, że smak ogórków zależy m.in. od: temperatury, czasu przechowywania i użytych składników.