VEGETA
Przyprawa warzywna do potraw
Najniższa cena: 2,25 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Przyprawa Vegeta poprawia smak każdej potrawy – od zup, przez sosy i mięsa, aż po przekąski np. popcorn. Swój aromat zawdzięcza suszonym warzywom. W jej składzie znajdziemy marchew, pasternak, seler, ziemniaki czy natkę pietruszki. Nie znajdziemy natomiast szkodliwego glutaminianu sodu.
Vegeta torebka 180 g
bez dodatku glutaminianu sodu
gwarancja dobrego smaku
sól
suszone warzywa 17,4 % (marchew, pasternak, ziemniaki, cebula, SELER, natka pietruszki)
cukier
ekstrakt drożdżowy
skrobia kukurydziana
przyprawy
wzmacniacz smaku (inozynian disodowy)
barwnik (ryboflawina)
Dodatek MSG | Nie zawiera |
Barwniki | Zawiera |
Wzmacniacze smaku | Zawiera |
Wymiar liczbowy 180
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torba |
g
Średnia miara (e)
Przyprawa warzywna do potraw
Najniższa cena: 2,25 zł
Przyprawa warzywna do potraw (bez glutaminianu sodu)
Najniższa cena: 4,79 zł
Przyprawa do żurku i barszczu białego
Najniższa cena: 1,59 zł
Przyprawa do barszczu czerwonego i dań z buraków
Najniższa cena: 1,59 zł
Przyprawa do żurku i barszczu białego
Czosnek granulowany
Przyprawa do rosołu BIO
Pomysł na Curry (Z tego co zostało)
Goździki mielone
Garnek chłopski
Przyprawa warzywna do potraw
Najniższa cena: 2,25 zł
Przyprawa warzywna do potraw
Najniższa cena: 4,79 zł
Przyprawa w płynie (o smaku umami)
Najniższa cena: 3,99 zł
Przyprawa warzywna do potraw (drobno zmielona)
Najniższa cena: 5,19 zł
Sposób przyrządzania: Na jedną porcję (250 ml) gotowanej lub duszonej potrawy (zup, sosów, ryżu, warzyw i potraw mięsnych) dodać 1 łyżeczkę (3 g) Vegety na 5 minut przed końcem gotowania. Mięso lub potrawy rybne przed pieczeniem doprawić Vegetą według uznania.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze otoczenia. Najlepiej spożyć przed: patrz nadruk daty z boku opakowania.
A. Starčevića 32, 48000 Koprivnica, Chorwacja
PODRAVKA d.d., A. Starčevića 32, 48000 Koprivnica, Chorwacja www.vegeta.pl
Vegeta
Marka | Vegeta |
Vegeta Zainspiruj się i gotuj wszystko, co tylko możesz sobie wyobrazić. Rozpocznij nową kulinarną podróż. www.vegeta.pl
Pieczony kurczak z warzywami: 4 filety z kurczaka ( ok. 600 g), 3 cebule, 200 g czerwonej papryki, 150 g cukinii, 400 g przecieru pomidorowego Podravka, 2 ząbki czosnku, 100 g startego żółtego sera, szczypta pieprzu, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka Vegety bez dodatku glutaminianu sodu. Filety z kurczaka doprawić Vegetą i usmażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie z oliwek, aż będą złotobrązowe. Filety zdjąć z patelni i odłożyć. Na tej samej patelni smażyć przez 2 minuty drobno posiekaną cebulę i paprykę, następnie dodać drobno posiekany czosnek i pokrojoną cukinię. Dodać przecier pomidorowy, pieprz, łyżkę Vegety i gotować na wolnym ogniu przez dwie minuty. Warzywa przełożyć do niedużego naczynia żaroodpornego (około 20 x 20 cm). Kurczaka ułożyć na wierzchu i lekko zanurzyć w warzywach. Można posypać startym żółtym serem. Piec przez 15 minut w temperaturze 200 °C. Podawać na ciepło z grzankami.