PROSTE HISTORIE
Kalafior różyczki
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Marki Proste Historie nie trzeba nikomu przedstawiać. Ten producent od początku działalności dostarcza najwyższej jakości produktów. Kalafior mrożony Proste Historie jest jednym z nich. Do jego przygotowania wystarczy tylko woda i kilkanaście minut. Warzywa zostały zamrożone od razu po zerwaniu, dzięki czemu doskonale zachowały swój smak i jędrność. Kalafior mrożony Proste Historie jest ponadto bardzo delikatny w smaku i chrupiący. Idealnie nadaje się jako szybka i zdrowa przekąska lub jako dodatek do sałatek czy obiadu lub kolacji. Przekonaj się o jakości jego smaku!
mrożony tuż po zebraniu
100 % polskich warzyw
różyczki kalafiora (100 %)
Produkt może zawierać seler.
Wymiar liczbowy 450
Torba | Nadające się do recyklingu |
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Torba |
Waga brutto 461
g
Średnia miara (e)
3
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.
Kalafior różyczki
Kalafior mrożony
Kalafior mrożony
Ryż w 100% z kalafiora
Słodkie truskawki
Cena przed obniżką: 11,99 zł
Owoce na kompot domowy
Cena przed obniżką: 11,99 zł
Soczyste wiśnie bez pestek
Cena przed obniżką: 13,99 zł
Cząstki ziemniaczane ze skórką
Cena przed obniżką: 7,59 zł
Pierogi z serem
Cena przed obniżką: 9,89 zł
Kartofle ze skórką grubo ciosane
Cena przed obniżką: 9,69 zł
Zapiekanka Margerita
Cena przed obniżką: 5,79 zł
Zupa krem z zielonych warzyw
Cena przed obniżką: 8,99 zł
Knedle ze śliwką mrożone
Cena przed obniżką: 8,49 zł
Pierogi z mięsem
Cena przed obniżką: 11,49 zł
Mieszanka chińska
Cena przed obniżką: 9,99 zł
Zupa pomidorowa z ryżem
Cena przed obniżką: 9,49 zł
Pierogi z owocami
Cena przed obniżką: 8,79 zł
Zupa węgierska pikantna
Cena przed obniżką: 8,29 zł
Zapiekanka kebab
Cena przed obniżką: 5,45 zł
Knedle z jagodami
Cena przed obniżką: 9,99 zł
Sposób na chrupiący kalafior: Zamrożony kalafior wyjąć z opakowania i włożyć do garnka. Następnie kalafior zalać wrzątkiem, odczekać 3 minuty i odcedzić. Gotowy kalafior można użyć do sałatek lub podsmażyć na patelni z dodatkiem masła.
Gotować we wrzątku(Od postaci zamrożonej):1. Bez rozmrażania. Kalafior wyjąć z opakowania i wrzucić do około 1,5 litra gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki masła. 2. Następnie kalafior delikatnie przemieszać, aby nie przylegał do dna. Gotować na wolnym ogniu około 10 minut. Po ugotowaniu odcedzić. 3. Gotowy kalafior można polać roztopionym masłem z bułką tartą.
Warunki przechowywania: - w temperaturze -6°C: 1 tydzień - w temperaturze -12°C: 1 miesiąc - w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu. Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
ul. Leśna 2, 83-220 Skórcz, Polska
Iglotex SA ul. Leśna 2, 83-220 Skórcz, Polska tel. (+48) 58 582 42 59 fax (+48) 58 582 43 81 www.iglotex.pl
Proste Historie
Marka | Iglotex |
Marka | Proste Historie |
Chrupiący kalafior to lekki i dietetyczny dodatek do dań głównych, zup warzywnych i zup kremów. Ma delikatny, ale charakterystyczny smak i jest bardzo prosty w przygotowaniu. Można go opiekać, gotować i dodawać do potraw duszonych – za każdym razem smakuje rewelacyjnie!
Proste Historie to gotowanie z kilku składników połączonych w pyszne domowe danie. To wiele produktów i smacznych pomysłów na wspaniały, 3-daniowy obiad: zupę, drugie danie i deser. Prostymi Historiami dzielimy się codziennie przy wspólnym stole. Poznaj jedną z nich.
Te i wiele innych przepisów znajdziesz na: prostehistorie.com.pl facebook.com/prostehistorie infolinia 801 801 188 Opłata zgodna z taryfą Twojego operatora.
Różyczki kalafiora dają wiele możliwości! Możesz je przyrządzić tak jak zwykle albo zupełnie inaczej. Kalafior po polsku Ugotowane różyczki polej masłem z bułką tartą, posyp pokrojonym, ugotowanym jajkiem i szczypiorkiem. Kalafior z orzechami i sosem pleśniowym Ugotowany kalafior podaj z sosem z sera pleśniowego i posyp orzechami włoskimi. Kolejny pomysł? Rozpuść masło, dodaj czosnek, otartą skórkę cytryny. Ugotowany kalafior polej sosem i posyp parmezanem.