PRIMO GUSTO
Makaron Fidellini - nitka
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Drobna mąka otrzymywana jest przez powtórne zmielenie semoliny z pszenicy durum. Jest to rodzaj pszenicy o bardzo zwartej i szlachetnej strukturze białka, która nadaje pizzy niepowtarzalną chrupkość. Ciasto wyrabiane z tej mąki charakteryzuje się też atrakcyjnym bursztynowym kolorem, a przy wypiekaniu intensywnym aromatem. Ponadto drobno mielona mąka z pszenicy durum ma wysoki procent karotenoidów, naturalnych przeciwutleniaczy, które wspomagają nasze zdrowie.
semolina z pszenicy durum
Może zawierać soję, gorczycę i nasiona sezamu.
Wymiar liczbowy 500
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Zapakowano w | Włochy |
Typ | Torba |
Waga brutto 512
g
Średnia miara (e)
Makaron Fidellini - nitka
Makaron Corals - kolanko
Makaron gnocchi
Makaron puntine (kuleczki)
Makaron Conchigliette - muszelka mała
Makaron cavatappi (korkociąg)
Makaron stelline (gwiazdeczki)
Pomidory krojone bez skórki
Pomidory w całości bez skórki
Passata Rustica (przecier pomidorowy)
Passata Rustica (przecier pomidorowy)
Makaron Spaghetti No 6 - tradycyjne spaghetti
Makaron Spaghetti Integrale - spaghetti pełnoziarniste
Makaron Orzo Medium - w formie ryżu
Makaron bucatini (rurka spaghetti)
Makaron Lasagne - płaty makaronowe
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Składniki: 500 g mąki do pizzy Primo Gusto, 350 ml wody, 10 g świeżych drożdży piekarskich, 5 g cukru (1 łyżeczka), 13 g soli, 15 ml oliwy Extra Virgin Primo Gusto, przecier pomidorowy Primo Gusto
ser mozzarella, dodatki według uznania. Przygotowanie: Mąkę umieść w misce. Drożdże i cukier rozpuść w 300 ml ciepłej wody i powoli wylej na mąkę. Ugniataj, aż do uzyskania miękkiego ciasta. Następnie dodaj sól rozpuszczoną w pozostałej wodzie i stopniowo dodając oliwę energicznie zagniataj, aż do uzyskania gładkiego i zwartego ciasta. Umieść ciasto w wysmarowanej tłuszczem brytfance i pozostaw w ciepłym, suchym i nieprzewiewnym miejscu, aby urosło aż do podwojenia swojej objętości (zajmie to około 2 godzin). Delikatnie naciskając naoliwionymi dłońmi, rozprowadź ciasto po całości foremki. Następnie posmaruj ciasto przecierem pomidorowym doprawionym oliwą. Włóż do rozgrzanego do 250 °C piekarnika na około 10-15 minut. Następnie dodaj mozzarellę i ewentualnie udekoruj wedle uznania. Piecz jeszcze przez 5- 10 minut.
Ul. Annopol 4A, 03-236 Warszawa, Polska
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Wyprodukowano i zapakowano we Włoszech dla: MELISSA KIKIZAS S.A. 1 Vionos str., 10443, Athens, Greece www.melissa-kikizas.gr
ATLANTA A.M. Sp. z o.o., Ul. Annopol 4A, 03-236 Warszawa, Polska, www.atlanta-am.pl Znajdź nas na Facebook
Melissa Primo Gusto
Marka | Melissa Primo Gusto |
Green Dot
Chrupiąca włoska pizza z drobnomielonej mąki semoliny Drobna mąka otrzymywana jest przez powtórne zmielenie semoliny z pszenicy durum. Jest to rodzaj pszenicy o bardzo zwartej i szlachetnej strukturze białka, która nadaje pizzy niepowtarzalną chrupkość. Ciasto wyrabiane z tej mąki charakteryzuje się też atrakcyjnym bursztynowym kolorem, a przy wypiekaniu intensywnym aromatem. Ponadto drobnomielona mąka z pszenicy durum ma wysoki procent karotenoidów, naturalnych przeciwutleniaczy, które wspomagają nasze zdrowie.
Oryginalna włoska pizza z pieca Składniki: ciasto 500 g mąki do pizzy Primo Gusto 350 ml Wody 10 g świeżych drożdży piekarskich 5 g cukru (1 łyżeczka) 13 g soli 15 ml oliwy Extra Virgin Primo Gusto dodatki przecier pomidorowy Primo Gusto ser mozzarella oliwa Extra Virgin Primo Gusto inne według uznania Przygotowanie: Mąkę umieść w misce. Drożdże i cukier rozpuść w 300 ml ciepłej wody i powoli wylej na mąkę. Ugniataj, aż do uzyskania miękkiego ciasta. Następnie dodaj sól rozpuszczoną w pozostałej wodzie i stopniowo dodając oliwę energicznie zagniataj, aż do uzyskania gładkiego i zwartego ciasta. Umieść ciasto w wysmarowanej tłuszczem brytfance i pozostaw w ciepłym, suchym i nieprzewiewnym miejscu, aby urosło aż do podwojenia swojej objętości (zajmie to około 2 godzin). Delikatnie naciskając naoliwionymi dłońmi, rozprowadź ciasto po całości foremki. Następnie posmaruj ciasto przecierem pomidorowym doprawionym oliwą. Włóż do rozgrzanego do 250 ℃ piekarnika na około 10-15 minut. Następnie dodaj mozzarellę i ewentualnie udekoruj wedle uznania. Piecz jeszcze przez 5-10 minut.