POLSOJA
Tofu naturalne
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Wywodzi się z kuchni japońskiej. Ma strukturę i konsystencję zbliżoną do mięsa, dlatego z powodzeniem zastępuje je w daniach takich jak: pieczeń, kotlety, gyros, kebab, pulpety. Otrzymuje się go z glutenu pszennego poprzez wypłukanie skrobi z mąki pszennej. Składa się prawie wyłącznie z białka, głównie glutenu. Stanowi wysokobiałkowy substytut mięsa, jest chętnie wykorzystywany w kuchniach dalekowschodnich i wegetariańskich.
Produkt posiada certyfikat BIO (spełnia normy unijne dotyczące żywności ekologicznej).
białko pszeniczne* (gluten), woda, shoyu* (ziarno soi*, woda, pszenica* (gluten), sól), przyprawy*, sól
*z upraw ekologicznych
Tofu naturalne
Tofu wędzone tradycyjnie w dymie z drewna olchowego
Przechowywać w temperaturze 2-7°C.
Po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.
Sposób podania: smażyć po 5 minut z każdej strony na niewielkiej ilości oleju. Z powodzeniem zastępuje mięso w daniach takich jak: pieczeń, kotlety, gyros, kebab, pulpety.