KOTANYI
Wanilia Bourbon z Madagaskaru - laska
Najniższa cena: 9,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Wanilia jest storczykiem, ale jej kwiaty nie pachną. Wspaniały zapach wydziela natomiast owoc, który ma formę długich strączków (laska wanilii). Wanilia dodawana jest do słodkich potraw, używana jako dodatek do sosów, doskonale komponuje się również z daniami mięsnymi. Najbardziej aromatyczny jest środek wanilii, który można wydobyć, przecinając ją wzdłuż i oddzielając miąższ nożem.
zbierana ręcznie, aby zachować jak najwięcej naturalnego smaku, aromatu oraz kształtu
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Typ | Saszetka |
Waga brutto 4
1
Liczba jednostek 1
sztuka
polski
Zapakowano w | Polska |
Główny język opisu | polski |
Język danych | polski |
Wymagana wysokość na półce179
Wymagana szerokość na półce90
Wymagana głębokość na półce4
Wysokość179
Szerokość90
Głębokość4
Wanilia Bourbon z Madagaskaru - laska
Najniższa cena: 9,99 zł
Wanilia - laska
Najniższa cena: 18,99 zł
32% taniej
Wanilia - laska
Laska wanilii Bourbon BIO
Cukier z wanilią
Najniższa cena: 3,65 zł
Drożdże suszone (6 sasz. x 8g)
Najniższa cena: 8,55 zł
Musztarda Dijon (bardzo ostra)
Najniższa cena: 4,99 zł
Aromat waniliowy z wanilii Bourbon (naturalny)
Najniższa cena: 10,79 zł
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Najniższa cena: 4,15 zł
Musztarda Smoky BBQ (słodko-dymna)
Najniższa cena: 4,99 zł
Musztarda grillowa (lekko ostra)
Najniższa cena: 6,99 zł
29% taniej
Przyprawa do ryb
Najniższa cena: 1,89 zł
21% taniej
Musztarda chrzanowa (lekko ostra)
Najniższa cena: 4,25 zł
Musztarda czeska (słodko-ostra)
Najniższa cena: 3,99 zł
Musztarda sarepska (ostra)
Czosnek granulowany mielony w całości
Przyprawa do piernika
Przyprawa do karkówki
Przyprawa do szarlotki
Przyprawa do indyka
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Flan karmelowy Przygotowanie 10 min. + czas studzenia Gotowanie 55 min.1. Porcje 6 Składniki: 500 ml mleka tłustego ½ laski wanilii Kamis 75 g cukru pudru 2 jaja 4 żółtka Karmel: 100 g cukru 100 ml wody 1. Mleko wlej do rondelka, wanilię przetnij wzdłuż, wyjmij z niej kryształki wanilii i wszystko razem wrzuć do mleka. Zagotuj i wystudź. 2. Jaja i żółtka utrzyj z cukrem ale tak żeby nie napowietrzyć ich, połącz z wystudzonym mlekiem, powoli wymieszaj. 3. W międzyczasie cukier podgrzewaj w rondelku, gdy będzie miał złoty kolor wlej wodę, gotuj aż uzyskasz jednolitą konsystencję płynnego karmelu, rozlej go po ok. 2 łyżkach do foremek żaroodpornych. 4. Masę z mleka i jaj rozlej do foremek, piecz przez 55 min w temp. 95°C. 5. Podawaj dobrze schłodzone. Przed podaniem wyjmij z foremek tak żeby karmel znalazł się na górze i spłynął.
Kamis
Marka | Kamis |
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Wanilia jest storczykiem, ale jej kwiaty nie pachną. Wspaniały zapach wydziela natomiast owoc, który ma formę długich strączków (laska wanilii). Wanilia dodawana jest do słodkich potraw, używana jako dodatek do sosów, doskonale komponuje się również z daniami mięsnymi. Najbardziej aromatyczny jest środek wanilii, który można wydobyć, przecinając ją wzdłuż i oddzielając miąższ nożem.
PodmarkaSpecialite
Nazwa funkcjonalnaWanilia
Wariantlaska
Zapakowano w Polsce