CHARSZNICKIE
Przecier z ogórków kiszonych BIO
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ogórki mają niewiele witamin, ale są dobrym źródłem soli mineralnych, a jedzone ze skórką, jak np. nasze kiszone, dodatkowo wzbogacają dietę o błonnik. Występujący w ogórkach krzem jest ważny dla zdrowia włosów i paznokci.
Nasz przecier ogórkowy to ogórki kiszone z marchewką przetarte na tarce warzywnej o dużych oczkach, dzięki temu wiórki są spore. Na przecier trafiają ogórki produkowane dokładnie tak samo jak te do słoi. Kisimy więc tylko wybrane przez nas odmiany ogórków, które wcześniej kontraktujemy. Kupujemy dla rolników nasiona tych odmian, które kiszą się najlepiej. Używamy tylko polskich, świeżych przypraw: baldachy kopru, świeży korzeń i liść chrzanu, polski zmielony czosnek. Nadaje to ogórkom wyjątkowy smak.
Ogórki kisimy w niewielkich beczkach tak, aby stosować mniejsze stężenie soli i mieć nadzór nad całym procesem.
Głównym przeznaczeniem naszego przecieru to zupa ogórkowa, której przygotowanie z naszym przecierem może zająć 15 min. Przecier nadają się również do przygotowania sosu ogórkowego czy jako składnik sałatek warzywnych. Można podać go, jako porcję warzyw do obiadu np. dla małych dzieci, które mogą mieć jeszcze problem z pogryzieniem całych ogórków.
ogórki kwaszone (ogórki, woda, sól, koper, chrzan), marchew. Może zawierać śladowe ilości gorczycy
Przecier z ogórków kiszonych BIO
Przecier ogórkowy
Przecier ogórkowy
Przecier ogórkowy
Konfitura jeżynowa
Konfitura malinowa
Konfitura truskawkowa
Syrop malinowy bezglutenowy
Syrop truskawkowy bezglutenowy
Syrop cytrynowy bezglutenowy
Buraczki tarte
Zupa ogórkowa bezglutenowa
Powidła śliwkowe bez cukru
Ketchup z przetartych pomidorów bezglutenowy
Żur na zakwasie (niepasteryzowany)
Surówka obiadowa z kapusty kiszonej
Jabłka bez dodatku cukru
Przecier pomidorowy
Zupa krem z dyni bezglutenowa
Dżem wiśniowy z kardamonem o obniżonej zawartości cukru
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; po otwarciu przechowywać w lodówce.