KROKUS
Powidła śliwkowe bez cukru
Najniższa cena: 14,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Jeżyny mają bardzo wysoką zdolność pochłaniania reaktywnego tlenu, a intensywny kolor konfitury świadczy o tym, że zawiera ona wiele barwnika mającego te cenne właściwościach. Dziś owoce jeżyn często wchodzą w skład potraw dla dzieci i potraw dietetycznych, jako składnik wzmacniający.
W konfiturze z leśnych jeżyn udało się nam zachować całe owoce i ich fragmenty w gęstym syropie. Duża zawartość cukru pozwala wydobyć intensywny kolor i charakterystyczny smak leśnych jeżyn. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana.
Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą Pani Ochorowicz Monatowej z pocz. XX w dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu. Syrop, który używamy nie zawiera glutenu.
Konfitura jeżynowa wygląda zjawiskowo na dnie filiżanki z café latte wzbogacając smak samej kawy. Możemy ją podawać jako dodatek do pieczywa, twarogu, jogurtów, kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów. Dobrze sprawdza się we wszelkiego rodzaju wypiekach, ponieważ nie zawiera substancji żelujących, które rozpadają się pod wpływem wysokiej temperatury i przez to uwalniają wodę. Dlatego można wykorzystać ją jako nadzienie do ciast kruchych, francuskich, drożdżowych.
jeżyny (47%), cukier, syrop glukowozy (4,5%) - zapobiega scukrzeniu
Powidła śliwkowe bez cukru
Najniższa cena: 14,99 zł
Ketchup z przetartych pomidorów bezglutenowy
Jabłka bez dodatku cukru
Najniższa cena: 14,65 zł
Żur na zakwasie (niepasteryzowany)
Konfitura malinowa
Najniższa cena: 13,99 zł
Surówka obiadowa z kapusty kiszonej
Przecier pomidorowy
Zupa ogórkowa bezglutenowa
Rosół warzywny bezglutenowy
Konfitura truskawkowa
Najniższa cena: 13,99 zł
Kapuśniak
Najniższa cena: 22,99 zł
Barszcz biały na zakwasie (niepasteryzowany)
Najniższa cena: 11,49 zł
Zupa krem z dyni bezglutenowa
Sos pomidorowy z czosnkiem (bez dodatku cukru)
Syrop malinowy
Syrop truskawkowy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; po otwarciu przechowywać w lodówce.