KROKUS
Zupa krem z dyni bezglutenowa
Najniższa cena: 15,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Jeżyny mają bardzo wysoką zdolność pochłaniania reaktywnego tlenu, a intensywny kolor konfitury świadczy o tym, że zawiera ona wiele barwnika mającego te cenne właściwościach. Dziś owoce jeżyn często wchodzą w skład potraw dla dzieci i potraw dietetycznych, jako składnik wzmacniający.
W konfiturze z leśnych jeżyn udało się nam zachować całe owoce i ich fragmenty w gęstym syropie. Duża zawartość cukru pozwala wydobyć intensywny kolor i charakterystyczny smak leśnych jeżyn. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana.
Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą Pani Ochorowicz Monatowej z pocz. XX w dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu. Syrop, który używamy nie zawiera glutenu.
Konfitura jeżynowa wygląda zjawiskowo na dnie filiżanki z café latte wzbogacając smak samej kawy. Możemy ją podawać jako dodatek do pieczywa, twarogu, jogurtów, kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów. Dobrze sprawdza się we wszelkiego rodzaju wypiekach, ponieważ nie zawiera substancji żelujących, które rozpadają się pod wpływem wysokiej temperatury i przez to uwalniają wodę. Dlatego można wykorzystać ją jako nadzienie do ciast kruchych, francuskich, drożdżowych.
jeżyny (47%), cukier, syrop glukowozy (4,5%) - zapobiega scukrzeniu
Zupa krem z dyni bezglutenowa
Najniższa cena: 15,99 zł
Jabłka bez dodatku cukru
Syrop malinowy
Syrop truskawkowy
Surówka obiadowa z kapusty kiszonej
Powidła śliwkowe bez cukru
Przecier pomidorowy
Buraczki tarte
Kapusta czerwona modra
Żur na zakwasie (niepasteryzowany)
Rosół warzywny bezglutenowy
Ketchup z przetartych pomidorów bezglutenowy
Konfitura malinowa
Konfitura truskawkowa
Syrop cytrynowy bezglutenowy
Dżem wiśniowy z kardamonem o obniżonej zawartości cukru
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; po otwarciu przechowywać w lodówce.