LUBELLA
Mąka puszysta - Tortowa (typ 450)
Najniższa cena: 3,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mąka pszenna krupczatka Szymanowska typ 450 znakomita do przygotowywania: makaronów i klusek francuskich oraz ciast kruchych, półkruchych i tart.
polska mąka
do ciast kruchych, tart i makaronów
Wymiar liczbowy 1
Jednostka (specyficzna) | Kilogramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 1012
kg
8
Opakowanie 1 kg zawiera 8 porcji.
polski
Główny język opisu | polski |
Język danych | polski |
Wymagana wysokość na półce 191
Wymagana szerokość na półce 104
Wymagana głębokość na półce 78
Wysokość 191
Szerokość 104
Głębokość 78
Mąka puszysta - Tortowa (typ 450)
Najniższa cena: 3,99 zł
Mąka pszenna tortowa (typ 450)
Mąka pszenna extra tortowa (typ 405)
Mąka pszenna tortowa (typ 450)
Mąka pszenna krupczatka (typ 450)
Mąka pszenna tortowa (typ 450)
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Połczyńska 97A, 01-303 Warszawa, Poland
POLSKIE MŁYNY S.A. ul. Połczyńska 97A, 01-303 Warszawa, Poland www.polskiemlyny.pl
Opakowanie 1 kg zawiera 8 porcji.
Polskie Młyny
Marka | Polskie Młyny |
Podmarka Mąka Szymanowska
Wstęga Möbiusa
Idealnie nadaje się do przygotowania: Makaronów i klusek Ciast kruchych i półkruchych Tart Płaska łyżka mąki to 8,5 g Czubata łyżka mąki to 18,5 g
Poznajmy się lepiej! Odwiedź nas na www.polskiemlyny.pl
Polskie Młyny od 1904 roku
Polskie Młyny - trochę historii Firma POLSKIE MŁYNY S.A. czerpie z doświadczeń ponad 100-letniej tradycji. Jesteśmy największym, w 100% polskim producentem mąki w kraju, a Mąka Szymanowska jest najczęściej wybieraną paczkowaną mąką pszenną w Polsce**. Najstarszy młyn, w Nakle, pracuje nieprzerwanie od 1904 roku. Podobnym doświadczeniem mogą pochwalić się również młyny Szymanów i Kluczbork, dzięki którym produkty pod marką Polskie Młyny podbiły serca Polaków. Szacunek do chleba, tak mocno zakorzeniony w polskiej tradycji jest dla nas największym zobowiązaniem... **ogólnopolskie badanie na próbie reprezentatywnej 700 osób, 18-74 lat; maj 2013; Millward Brown
Szarlotka Składniki. Na ciasto: 300 g mąki pszennej typ 450 krupczatki, 200 g masła, 100 g cukru pudru, 2 żółtka. Na masę jabłkową: 2 kg jabłek, około 12 łyżeczek cukru, cukier waniliowy, cynamon. Na kruszonkę: 50 g masła, 100 g mąki pszennej, 50 g cukru. Wykonanie. Ciasto: mąkę przesiać na stolnicę, wsypać cukier, dodać zimne masło i posiekać nożem. Dodać żółtka i zagnieść ciasto. Włożyć na pół godziny do lodówki. Masa jabłkowa: jabłka obrać, pokroić i razem z cukrem oraz cukrem waniliowym lekko podsmażyć. Dodać cynamon. Kruszonka: do miski wsypać mąkę, cukier oraz dodać pokrojone w kostkę masło. Rozetrzeć palcami, aż powstanie kruszonka. Schłodzone ciasto rozwałkować, ułożyć na dnie blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 °C. Przygotowane ciasto podpiec przez 10 minut, po czym wyłożyć masę jabłkową, posypać kruszonką i piec jeszcze przez około 35 minut na złoty kolor.