HEBAR
Mak niebieski
Najniższa cena: 12,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mak mielony BackMit to produkt najwyższej jakości. Jest od razu gotowy do użycia po dolaniu gorącego mleka. Mak ma idealną konsystencję i nie zawiera żadnych dodatków. Doskonały do wypieków i deserów.
Mak mielony BackMit oszczędza czas, ponieważ nie wymaga wcześniejszego namakania i specjalnego przygotowania. Już po chwili można dodać go do ciasta lub posypać świeżo wypiekane bułeczki. Doskonale prezentuje się jako dekoracja deserów i pieczywa. Opakowanie zawiera 200g maku
Mak mielony BackMit jest niezbędny do przygotowania:
Produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz sezam.
mak niebieski
Orzechy | Może zawierać |
Orzeszki ziemne | Może zawierać |
Sezam | Może zawierać |
200
g
Typ | Zgrzewane |
Waga brutto 204
Język danych | polski |
Główny język opisu | polski |
polski
Wymagana wysokość na półce 217
Wymagana szerokość na półce 137
Wymagana głębokość na półce 23
Wysokość 217
Szerokość 137
Głębokość 23
Wymiar liczbowy 200
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Średnia miara (e)
Mak niebieski
Najniższa cena: 12,99 zł
Mak mielony
Najniższa cena: 6,79 zł
12% taniej
Mak
Migdały tarte
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycje przepisów Przepis na masę makową Składniki: 200 g maku mielonego BackMit, 200 ml mleka, 100 g cukru, 10 g cukru waniliowego, 2-3 łyżki miodu (lub 25 g masła), cynamon, skórki cytronu, 2-3 łyżki rumu, rodzynki. Mleko, cukier, cukier waniliowy, miód, masło, cynamon, skórki cytronu zagotować, wymieszać z makiem mielonym i krótko gotować do napęcznienia. Można także dodać do wystygniętej masy powidła lub marmoladę z moreli. Lukrowane kruche ciasto z makiem Składniki: 150 g masła, 50 g cukru pudru, cukier waniliowy, szczypta soli, skórki z cytryny, 6 żółtek z jajek, 200 g maku mielonego BackMit, 100 g tartych orzechów włoskich BackMit, 20 g kruszonki, 6 białek z jajek, 110 g cukru kryształu, polewa cytrynowa lub czekoladowa, pokruszone pistacje. Masło, cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, sól oraz skórki cytryn wymieszać razem, aż do powstania piany. Zmieszać razem ze zmielonym makiem, tartymi orzechami oraz kruszonką. Białka i cukier kryształ ubić na sztywno, mieszać ostrożnie aż do powstania puszystej masy. Piec w wysokiej temperaturze w natłuszczonej i posypanej mąką brytfannie. Polukrować i posypać pistacjami. Makowiec Składniki: 70 g masła, 70 g cukru, 2 laski wanilii, 5 żółtek z jajek, 50 g tartych migdałów BackMit, 2 bułki, 1/8 l mleka, 2 białka z jajek, 200 g maku mielonego BackMit. Masło, cukier, żółtka wymieszać razem, aż do powstania piany, dodać tarte migdały, mielony mak, rozdrobnione i rozmoczone w mleku bułki. Powstałą masę włożyć w posmarowaną masłem i posypaną tartą bułką formę i piec przez ok. 45 minut.
BackMit Mak mielony produkuje się tylko z surowców najwyższej jakości. Opakowanie z folii metalizowanej chroni dodatkowo przed światłem gwarantując dłuższy okres przydatności do spożycia. BackMit Mak mielony oszczędza czas nowoczesnej gospodyni i uzupełnia wspaniale jej indywidualne przepisy.
gotowy do użycia!
tylko najwyższej jakości, bez dodatków, gotowy do użycia po dodaniu gorącego mleka
Green Dot
BackMit
Marka | BackMit |
Nazwa funkcjonalna Mak mielony
Linia artykułów BackMit obejmuje także: tarte orzechy włoskie, tarte orzechy laskowe, tarte migdały, tarte pestki dyni, tarte siemię lniane i tarty słonecznik.