FRISCO FISH
Pstrąg łososiowy filet ze skórą (480g-720g)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Tylko we Frisco - łupacz średniej wielkości ryba morska z rodziny dorszowatych osiąga około 2-3 kilogramów - żyją nawet 20 lat. Łupacz jest niezwykle ceniony na Wyspach Brytyjskich jako najlepszy składnik dla fish and chips. Mięso łupacza jest wyjątkowo bogate w białko (19g w 100 gramach ryby) a jednocześnie ubogie w tłuszcz. Mięso jest bardzo delikatne i kruche, przed obróbką warto je skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na około 2 godziny. Dzięki temu będzie bardziej jędrne oraz usunięty zostanie charakterystyczny, morski zapach. Pozbawione ości filety są białe, bardzo chude i lekkostrawne. Wykorzystywane są do przyrządzania potraw niskokalorycznych. Mogą być podawane gotowane, gotowane na parze, grillowane, pieczone lub wędzone. Smażone filety powinny być uprzednio panierowane, co zapobiega ich łatwemu przypalaniu się. Łupacza zazwyczaj doprawia się koperkiem, tymiankiem, bazylią i sokiem z cytryny, natomiast goździki lub ostra papryka zaostrzą łagodny smak tej ryby.
Zalecamy spożyć w ciągu dwóch dni od momentu dostawy.
Pstrąg łososiowy filet ze skórą (480g-720g)
Łosoś norweski filet extra ze skórą - surowy (porcja)
Polędwiczki z dorsza atlantyckiego (210g-390g)
Dorsz czarny filet bez skóry (210g - 390g)
Pstrąg łososiowy ze skórą (porcja)
Dorada patroszona ze skórą (400g-600g)
Łosoś norweski filet extra ze skórą - surowy (480g-720g)
Karmazyn filet ze skórą (175g-325g)
Halibut niebieski filet bez skóry (280-520g)
Makrela patroszona (245g-455g)
Krewetki białe surowe 40/60 (175g-325g)
Krewetki białe surowe 30/40 (175g-325g)
Dorsz atlantycki filet ze skórą (175g-325g)
Halibut kawałki wędzone na gorąco premium (210g-390g)
Łosoś norweski stek wędzony na gorąco (140g-260g)
Łosoś norweski dzwonka ze skórą (2 szt.) (320g-480g)