Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Łosoś to ryba królewska należąca do rodziny łososiowatych zamieszkuje północne obszary Oceanu Atlantyckiego i rzeki do niego wpadające (w tym Morze Arktyczne), Europę (od Portugalii aż do Morza Białego, Morze Północne i Bałtyckie oraz ich zlewiska), Amerykę Północną oraz Ocean Spokojny. Mięso łososia ma barwę różową, zawiera dużo tłuszczu i nie ma zupełnie ości (za wyjątkiem ości szkieletowej). Wyróżnia się doskonałym smakiem, będąc jednocześnie delikatne. Wędzenie na zimno odbywa się w temperaturze 30/33 st. i trwa do kilku dób. Przy wędzeniu w takiej temperaturze ryba jest dużo trwalsza niż przy wędzeniu na gorąco. Na zimno najczęściej wędzi się łososie, płaty śledziowe.
Kod alfa: SAL
Zalecamy spożyć w ciągu dwóch dni od momentu dostawy.
Po dostawie niezwłocznie wyjąć z foli.