PROSTE HISTORIE
Kluski śląskie z dziurką
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Kluski śląskie mrożone Feliks to najwyższej jakości wyrób gotowy, wyprodukowany z naturalnych składników. Feliks to delikatne, rozpływające się w ustach kluski z ciasta ziemniaczanego, w 100% naturalne i zdrowe – bez wzmacniaczy smaku i zapachu, sztucznych barwników, wyprodukowane zgodnie z tradycyjną recepturą smakują jak domowe.
Kluski śląskie są podawane jako dodatek do dań obiadowych, świetnie łączą się z sosami mięsnymi. Są niezwykle popularne na przyjęciach okolicznościowych. Mrożone kluski Feliks to doskonałe rozwiązanie dla osób zapracowanych, ale z poczuciem smaku.
Z czym podawać kluski śląskie?
Kluski śląskie z dziurką
Kluski śląskie z dziurką mrożone
- do 1 tygonia w tem. -6°C
- do 1 miesiąca w tem. -12°C
- i poniżej w tem. -18°C
1. Do szerokiego garnka zawierającego około 3l wody wrzącej i osolonej wody należy wrzucić zawartość opakowania.
2. Delikatnie zamieszać aby kluski nie przywarły do dna garnka.
3. Gotować na wolnym ogniu około 3-5 minut od momentu wypłynięcia.
4. Po wyjęciu na talerz ostudzić około 2 min.
5. Przed podaniem polać roztopionym tłuszczem ze skwarkami z cebulą lub sosem.