AMELIA
Kakao naturalne (o obniżonej zawartości tłuszczu)
Najniższa cena: 4,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Kakao Wedel – tradycja marki sięga 1851 roku – wówczas powstała pierwsza fabryka czekolady, która szybko zyskała doskonałą reputację. Wedel to kakao ciemne o bardzo wyrazistym smaku. Swój smak zawdzięcza naturalnemu składowi – powstaje z ziaren kakaowca pochodzącego z Ghany. Zawiera niezbędny do prawidłowego funkcjonowania magnez – pierwiastek, który wpływa między innymi na samopoczucie i chroni organizm przed stresem. Naturalne kakao Wedel podnosi poziom serotoniny, czyli hormonu szczęścia, ma działanie prozdrowotne.
Kakao Wedel – idealne do deserów, wypieków, jako dodatek do mleka. Kakao pomoże stworzyć pyszny, odżywczy napój, odpowiedni na śniadanie dla dzieci i dorosłych.
Wedel – prawdziwe kakao
wysoka jakość
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
regulator kwasowości (węglan potasu)
Zawiera 11 % tłuszczu kakaowego
Może zawierać mleko, zboża (gluten), soję.
Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu.
O obniżonej zawartości tłuszczu
Wymiar liczbowy 80
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Type | Carton |
g
Średnia miara (e)
Kakao naturalne (o obniżonej zawartości tłuszczu)
Najniższa cena: 4,99 zł
Kakao (extra ciemne)
Kakao ciemne z Ghany (o obniżonej zawartości tłuszczu)
Kakao (extra ciemne)
Kakao w proszku BIO
Kakao ciemne z Ghany (o obniżonej zawartości tłuszczu)
Wafelek z nadzieniem orzechowym w mlecznej czekoladzie
Najniższa cena: 2,16 zł
4% więcej
Sezamki
Najniższa cena: 1,49 zł
0% taniej
Czekolada klasyczna mleczna
Najniższa cena: 4,99 zł
Baton czekoladowy
Najniższa cena: 2,24 zł
Ptasie Mleczko waniliowe
Najniższa cena: 17,99 zł
0% taniej
Baton czekoladowy z nadzieniem toffi
Najniższa cena: 2,24 zł
0% taniej
Ptasie Mleczko śmietankowe
Najniższa cena: 17,99 zł
0% taniej
Wafelek o smaku masła orzechowego
Najniższa cena: 2,16 zł
4% więcej
Czekolada mleczna truskawkowa
Baton czekoladowy z nadzieniem śmietankowym
Najniższa cena: 1,94 zł
15% więcej
Baton daktylowy z orzechami plus magnez
Najniższa cena: 2,24 zł
33% więcej
Baton daktylowy z malinami plus magnez
Najniższa cena: 2,24 zł
33% więcej
Czekolada deserowa z czekoladowym nadzieniem
Najniższa cena: 3,75 zł
50% więcej
Czekolada gorzka o smaku espresso
Najniższa cena: 4,99 zł
Ptasie Mleczko Caffe Latte
Baton z czekolady gorzkiej z orzechami plus magnez
Najniższa cena: 2,99 zł
0% taniej
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
ul. Zamoyskiego 28/30 03-801 Warszawa Polska
LOTTE Wedel sp. z o.o. ul. Zamoyskiego 28/30 03-801 Warszawa Polska www.wedel.pl www.czekolada.pl Infolinia Konsumencka 801 811 011 Opłata według taryfy lokalnej
E. Wedel
Marka | E. Wedel |
Wedlowskie kakao, powstałe z ziaren kakaowca pochodzących z Ghany. Ziarna kakaowca z Ghany są cenione ze względu na swoją wysoką jakość, a powstały z nich proszek kakaowy ma czekoladowy posmak. Doskonałe do picia, jak również do wypieków i wszelkiego rodzaju deserów. Nadaje potrawom wyjątkowy, nie zapomniany smak. Wypróbuj przepis, który znajduje się na opakowaniu lub wykorzystaj nasze ciemne kakao w swojej ulubionej recepturze!
Po więcej przepisów wejdź na stronę www.wkuchnizwedlem.wedel.pl
Prosty przepis Przepis na babeczki z kremem czekoladowym i migdałami Składniki na babeczki 125 g miękkiego masła 165 g drobnego cukru 2 jajka 190 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 ml mleka migdały w płatkach do dekoracji Produkty E. Wedel 90 g Czekolady Klasycznej Gorzkiej 64 % 2 łyżki Kakao z Ghany Ciemnego Przygotowanie babeczek Piekarnik rozgrzej do 160°C. Czekoladę przełóż do rondelka i cały czas mieszając, rozpuść na niewielkim ogniu. Masło i cukier przełóż do dużej miski i mikserem ubij je na puszystą, kremową masę. Pojedynczo dodawaj jajka, cały czas ubijając. Następnie dodaj mąkę przesianą razem z kakao oraz proszkiem do pieczenia i ubijaj na niskich obrotach. Dodaj roztopioną czekoladę oraz mleko i dokładnie wymieszaj drewnianą szpatułką. Ciasto nakładaj do foremki na muffinki z 12 dziurkami wyłożonymi papierowymi papilotkami. Piecz 20-25 minut. Wystudź na kratce. Całkowicie wystudzone babeczki posmaruj kremem (możesz użyć rękawa cukierniczego) i udekoruj płatkami migdałów. Migdałów możesz użyć jako posypki lub wbijać je w krem tak, aby każda babeczka przypominała małego jeżyka. Składniki na krem 125 ml śmietanki 30 % 70 g masła Produkty E. Wedel 250 g Czekolady Klasycznej Gorzkiej 64 % lub Lekko Gorzkiej 50 % Przygotowanie kremu Składniki kremu przełóż do metalowej miski i podgrzewaj w kąpieli wodnej (na garnku z niewielką ilością gotującej się wody) mieszając, aż powstanie gładka masa. Odstaw do całkowitego wystudzenia, a następnie ubij mikserem na puszysty krem. ! Pamiętaj, żeby jajka miały temperaturę pokojową. Krem nie zważy się, a babeczki pozostaną puszyste. Łatwy i szybki przepis na czekoladowe babeczki, które zawsze się udają! Dodatek kremu i migdałów w naszej propozycji sprawia, że ten prosty deser wygląda bardzo efektownie i apetycznie.