DELECTA
Babeczki o smaku czekoladowym - mieszanka do wypieku
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Masz ochotę na coś słodkiego i pysznego? Wybierasz się do szkoły, pracy, na wycieczkę? A może po prostu siedzisz w domu? Zrób babeczki! Są dziecinnie łatwe w przygotowaniu i można je wszędzie zabrać ze sobą. A w dodatku zawsze się udają i zawsze smakują! Wystarczy dodać kilka składników, które zawsze są w domu.
Do opakowania dołączone są papierowe foremki.
bez barwników
bez oleju palmowego
bez syropu glukozowego
wystarczy wymieszać łyżką
super mocne foremki idealnie trzymają kształt babeczek
mąka PSZENNA
cukier
skrobia PSZENNA
5 % płatki czekolady (cukier, miazga kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgatory (lecytyny (w tym SOJOWE), fosfatydy amonu))
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)
glukoza
błonnik z cykorii
aromat
sól
Możliwa obecność MLEKA.
Wartość energetyczna | 755kJ | 9.00% | |
Energia w 100 g 1481 kJ / 354 kcal | |||
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Nie zawiera oleju palmowego
Barwniki | Nie zawiera |
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy | Nie zawiera |
Opakowanie zawiera:
285 g mieszanki do wypieku babeczek
15 g płatków czekolady
12 szt. foremek
Wymiar liczbowy 300
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 350
g
12
Z mieszanki otrzymujemy 12 szt. babeczek.
Wymagana wysokość na półce214
Wymagana szerokość na półce139
Wymagana głębokość na półce48
Wysokość214
Szerokość139
Głębokość48
Babeczki o smaku czekoladowym - mieszanka do wypieku
Babeczki z płatkami czekolady - mieszanka do wypieku
Babeczki z płatkami czekolady - mieszanka do wypieku
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii)
Budyń o smaku waniliowym
Budyń o smaku śmietankowym
Budy ń o smaku malinowym
Soda oczyszczona
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii) XXL
Cukier z wanilią z dodatkiem wanilii bourbon z Madagaskaru
Śmietan-fix
Pizza z salami
Pasta waniliowa z wanilii bourbon z Madagaskaru
Pizza z szynką i pieczarkami
Kwas cytrynowy
Pizza z szynką
Kisiel o smaku poziomkowym
Kisiel o smaku mango-ananas
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl
Dodaj: - 2 jajka - 100 ml wody (ok. 10 łyżek) - 100 ml oleju (ok. 10 łyżek) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie foremek Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175 °C (bez termoobiegu). 2. Przygotowanie ciasta Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jaja, wodę i olej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub trzepaczką do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min). 3. Nakładanie ciasta Odsyp 1 łyżeczkę płatków czekolady. Pozostałe płatki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto równomiernie rozłóż w foremkach. Następnie babeczki posyp odsypanymi wcześniej płatkami. 4. Pieczenie Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie. Temperatura: ok. 175 °C Czas pieczenia: ok. 17-20 min Smacznego!
Nazwa funkcjonalnaBabeczki
Wariantz płatkami czekolady
Wypróbuj także:
Mini Babeczki czekoladowe z kropelkami czekolady
Mini Babeczki waniliowe z kropelkami czekolady
...z zabawnymi foremkami
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów