DR. OETKER
Babeczki z płatkami czekolady - mieszanka do wypieku
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Babeczki Dr. Oetker to bardzo dobre rozwiązanie dla osób, które chcą cieszyć się wyjątkowym smakiem babeczek kopiec kreta, ale nie są wprawione w pieczeniu.
Babeczki kopiec kreta charakteryzują się słodką kompozycją smakową, która przypadnie do gustu zarówno miłośnikom słodkości, jak również tym, którzy rozkoszują się czekoladowym smakiem. Forma babeczek pozwala na łatwe porcjowanie, co sprawdza się szczególnie podczas przyjmowania większej ilości gości. Ciasto jest bardzo kruche i najlepiej jest podawać schłodzone.
Babeczki są polecane na:
polska receptura
super mocne foremki idealnie trzymają kształt babeczek
cukier
mąka PSZENNA
7,5 % płatki czekolady (cukier, miazga kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgatory (lecytyny (w tym SOJOWE), fosfatydy amonu))
skrobia PSZENNA
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)
żelatyna
czekolada w proszku
skrobia modyfikowana
aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
Możliwa obecność MLEKA.
Wartość energetyczna | 910kJ | 11.00% | |
Energia w 100 g 1400 kJ / 336 kcal | |||
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Opakowanie zawiera:
209 g mieszanki do wypieku babeczek
40 g mieszanki do przyrządzenia masy
15 g płatków czekoladowych
12 szt. foremek
Wymiar liczbowy 264
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 322
g
12
Z mieszanki otrzymujemy 12 babeczek
Babeczki z płatkami czekolady - mieszanka do wypieku
Babeczki z płatkami czekolady - mieszanka do wypieku
Babeczki o smaku czekoladowym - mieszanka do wypieku
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Śmietan-fix
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii)
Budyń o smaku waniliowym
Budyń o smaku śmietankowym
Budyń o smaku malinowym
Pizza z szynką i pieczarkami
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii) XXL
Cukier z wanilią z dodatkiem wanilii bourbon z Madagaskaru
Kisiel o smaku malina-żurawina
Kisiel o smaku poziomkowym
Kisiel o smaku truskawka-kiwi
Kisiel o smaku mango-ananas
Drożdże suszone instant (na 0,5 kg mąki)
CLASSICA Pizza Salame e Chorizo
Kisiel o smaku truskawkowym
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl
Przygotuj Babeczki Kopce Kreta z ulubionymi owocami Dodaj: - 1 jajko - 80 ml oleju (ok. 8 łyżek) - 250 ml śmietanki 30 % tł. (mocno schłodzonej) - 1 duży banan (lub inne owoce) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie babeczek: Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła. Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu). Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj jajko, olej i 4 łyżki śmietanki (resztę śmietanki wstaw do lodówki lub na 30 min do zamrażalnika). Całość mieszaj mikserem najpierw na niskich, a następnie na najwyższych obrotach przez ok. 3 min, do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. ½ łyżki). 2. Pieczenie: Wstaw babeczki do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie. Temperatura pieczenia: ok. 175°C Czas pieczenia: ok. 15-18 min Po upieczeniu babeczki muszą ostygnąć. Masę można ubijać dopiero po ich ostudzeniu i wydrążeniu. 3. Wydrążenie babeczek Za pomocą łyżeczki wydrąż babeczki pośrodku do wys. ok. 1,5 cm, pozostawiając na brzegach ok. 0,5 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Banana lub inne owoce obierz, pokrój w drobną kostkę i wypełnij nim wydrążone babeczki. Skropienie sokiem z cytryny pomoże zachować świeży kolor banana. 4. Przygotowanie masy i posypanie ciastem Schłodzoną śmietankę wlej do miski i miksując wsyp mieszankę do masy. Ubijaj całość przez ok. 2 min, a następnie wsyp płatki czekoladowe i delikatnie wymieszaj łyżką. Masę wyłóż na babeczki, formując za pomocą noża kopułki, a następnie posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na 30 min do lodówki. Ciasto na Babeczki może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta. Smacznego :) Zamień Babeczki Kopce Kreta w... Owieczki Szukające zajączki Jeżyki