PRYMAT
Przyprawa do pieczeni
Najniższa cena: 1,15 zł
0% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Przyprawa Kamis Pasztet szlachecki z pieca to kompozycja przypraw, wzbogacona aromatyczną gałką muszkatołową i imbirem.
Podkreśla smak i aromat pieczonego pasztetu.
Starannie dobrana receptura i harmonijne połączenie pikantnych i słodkich nut smakowych, stworzyły mieszankę oryginalną w smaku i doskonale komponującą się ze smakiem mięs i składników tradycyjnego pasztetu.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
sól
pieprz czarny - 23 %
papryka słodka
gałka muszkatołowa
imbir
kolendra
czosnek granulowany - 4,2 %
ziele angielskie
liście laurowe
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Dodatek MSG | Nie zawiera |
Wymiar liczbowy 17
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 20
g
Średnia miara (e)
Przyprawa do pieczeni
Najniższa cena: 1,15 zł
0% taniej
Przyprawa do mięs z papryką
Najniższa cena: 3,49 zł
Przyprawa do mięs z rozmarynem
Najniższa cena: 3,49 zł
Przyprawa do mięs (młynek)
Najniższa cena: 12,35 zł
Przyprawa do gyrosa
Przyprawa do karkówki
Przyprawa do mięsa mielonego
Przyprawa do karkówki
Przyprawa do żeberek z miodem
Przyprawa do kebabu i gyrosa
Harissa - mieszanka przypraw
Przyprawa do mięsa wieprzowego
Przyprawa do mięsa mielonego
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej
Przyprawa do mięs (bez glutaminianu sodu)
Przyprawa do wołowiny
Tymianek suszony XXL
Przyprawa do żurku i barszczu białego
Najniższa cena: 1,99 zł
0% taniej
Chrupiący kurczak - panierka czosnkowa
Najniższa cena: 3,99 zł
Mieszanka przyprawowa klasyczna
Najniższa cena: 2,89 zł
31% taniej
Sos sałatkowy francuski
Najniższa cena: 1,75 zł
Chrupiący kurczak - panierka serowa
Najniższa cena: 3,99 zł
Chrupiący kurczak - panierka paprykowa
Najniższa cena: 3,99 zł
Mieszanka przyprawowa pikantna
Najniższa cena: 2,89 zł
31% taniej
Posypka dekoracyjna - czekoladowe duo
Najniższa cena: 7,75 zł
3% taniej
Sos sałatkowy grecki
Najniższa cena: 1,75 zł
Sos sałatkowy czosnkowy
Najniższa cena: 1,75 zł
Chrupiący schabowy - panierka klasyczna
Najniższa cena: 5,25 zł
Sos sałatkowy włoski
Najniższa cena: 1,75 zł
Cynamon kora
Najniższa cena: 7,25 zł
28% taniej
Mieszanka przyprawowa do kurczaka
Najniższa cena: 2,99 zł
33% taniej
Mieszanka przyprawowa do karkówki
Najniższa cena: 2,99 zł
33% taniej
Mieszanka przyprawowa grzanki złociste
Najniższa cena: 2,99 zł
33% taniej
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
Podmarka Kuchnia domowa
Dawni królewscy pasztetnicy byli kulinarnymi wirtuozami, a pasztety specjalnościami z najwyższej półki. Sekret tego dania tkwi w idealnych proporcjach mięsa chudego i tłustego, podrobów i aromatycznych przypraw. Ale podobno najważniejsze jest masło - to ono sprawia, że prawdziwy pasztet smakuje niebiańsko. Więcej inspiracji znajdziecie na: Facebook: Kamis. Życie ze smakiem www.kamis.pl
Pasztet szlachecki z pieca Składniki: 250 g mięsa wołowego, 450 g mięsa wieprzowego, 400 g podgardla, 200 g wątróbki, 1 kajzerka, 9 dużych jaj, 3 cebule, tłuszcz i bułka tarta do wysypania formy, 8 łyżeczek ostrego chrzanu, olej, 1 opakowanie Przyprawy do pasztetu Kamis. Przygotowanie: 1. Wątróbkę usmaż na patelni. Pozostałe mięsa włóż do brytfanki i upiecz (na dno włóż wołowinę i wieprzowinę, a na wierzch podgardle). Pod koniec pieczenia dorzuć cebulę. Ostudź. 2. Kajzerkę namocz w sosie z pieczenia. Całość zmiel 3 razy, dodaj 4 jajka, przyprawę i dokładnie wymieszaj. 3. Wąską formę o długości 35 cm wysmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą, włóż zmielone mięso i dokładnie wygładź powierzchnię. 4. Pozostałe jajka ubij widelcem, dodaj chrzan, wymieszaj i wylej na pasztet. Piecz 1,5 godz. w temperaturze 160°C. Podawaj na zimno.
Wyprodukowano w Polsce