DARY NATURY
Przyprawa do szarlotki BIO
Najniższa cena: 12,19 zł
28% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
praktyczne zamknięcie, smak i aromat na dłużej
wyjątkowa kompozycja przypraw
cukier trzcinowy
17 % mieszanka suszonych i mielonych przypraw (ziele angielskie, goździki, kminek, kolendra, cynamon, gałka muszkatołowa, imbir, GORCZYCA, kardamon, anyż)
Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Wymiar liczbowy 40
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 44
g
Przyprawa do szarlotki BIO
Najniższa cena: 12,19 zł
28% taniej
Cynamon mielony XXL
Orange Twist - przyprawa do kawy
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Śmietan-fix
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii)
Budyń o smaku waniliowym
Budyń o smaku śmietankowym
Budyń o smaku malinowym
Soda oczyszczona
Pasta waniliowa z wanilii bourbon z Madagaskaru
Kwas cytrynowy
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii) XXL
Pizza 4 sery
Żelatyna uniwersalna
Kisiel o smaku poziomkowym
Kisiel o smaku malina-żurawina
Kisiel o smaku mango-ananas
Kisiel o smaku truskawka-kiwi
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Przyprawa Korzenna to doskonała kompozycja aromatycznych przypraw, dzięki której przyrządzisz wyjątkowo smaczny piernik i wyśmienitego grzańca.
Tradycyjny piernik Składniki: 2 jajka, 100 g miękkiego masła, ¾ szkl. cukru, 100 g miodu, 1 łyżka zimnej wody, ½ szkl. kwaśnej śmietany 18 % tł., 1,5 szkl. mąki pszennej, 1 płaska łyżeczka Sody Dr. Oetkera, 1 łyżka Ciemnego Kakao Dr. Oetkera, 1 opak. Przyprawy korzennej Dr. Oetkera, 100 g bakalii* (50 g suszonej żurawiny, 50 g posiekanych orzechów włoskich). Przygotowanie: Białka oddziel od żółtek. Masło ucieraj z cukrem, dodaj żółtka, miód, zimną wodę, kwaśną śmietanę, mąkę pszenną, Sodę, Ciemne Kakao i Przyprawę korzenną Dr. Oetkera. Ucierając doprowadź do uzyskania gładkiej masy. Do ciasta możesz dodać oprószone mąką bakalie*. Z dwóch białek ubij pianę i delikatnie wymieszaj z ciastem. Następnie ciasto przełóż do podłużnej formy (ok. 25 x 11 x 7 cm), wysmarowanej wcześniej tłuszczem i wysypanej mąką. Piekarnik nagrzej do 170°C i piecz przez ok. 60 min. Ostudzony piernik udekoruj Polewą deserową Dr. Oetkera. Przepis na grzańca 0,5 l wina lub piwa wlej do garnka, dodaj 1 łyżeczkę Przyprawy Korzennej Dr. Oetkera, następnie podgrzej. Aby podkreślić smak grzańca, możesz dodać 2 łyżki miodu lub cukru.