MLEKOVITA
Masło Polskie Extra
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Masło klarowane Mlekovita to wysokiej jakości tłuszcz, o dużej zawartości składników odżywczych, który ma uniwersalne zastosowanie w kuchni - nadaje się do smażenia, pieczenia, duszenia. Cechuje je miły dla oka, bursztynowy kolor oraz delikatna konsystencja, dzięki czemu doskonale rozsmarowuje się na świeżym pieczywie i grzankach.
Masło klarowane powstało w procesie klarowania tylko i wyłącznie na bazie tłuszczu mlecznego, dzięki czemu ma wyjątkowo delikatny smak. Klarowanie masła polega na powolnym topieniu i gotowaniu tłuszczu, podczas którego woda odparowuje, a cząstki stałe, w postaci osadu są usuwane.
Do czego wykorzystasz masło klarowane?
Masło klarowane Mlekovita wiaderko 500 g
zawartość tłuszczu mlecznego 99,8%
Masło Polskie Extra
Jogurt naturalny typu greckiego
Ser Mozzarella (tarty)
Twaróg bez laktozy półtłusty
Camembert Classic Ser pleśniowy
Jogurt Polski naturalny
Serek wiejski bez laktozy
Kefir naturalny BIO
Mleko UHT 3,2%
Mleko UHT 2%
Mleko UHT bez laktozy 1,5%
Mleko UHT bez laktozy 3,2%
Masło Polskie Extra ( 100g)
Mleko UHT czekoladowe
Mleko UHT waniliowe
Śmietana 18%
Przechowywać w temperaturze od 0°C do +10°C