BIO PLANET
Mąka gryczana pełnoziarnista BIO
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Dlaczego warto sięgać po produkowaną z ziaren gryki mąkę gryczaną? Po pierwsze, dzięki wysokiej zawartości błonnika wspiera ona nasz układ trawienny, przeciwdziała zaparciom i przyspiesza przemianę materii. Po drugie, jest świetnym źródłem przeciwutleniaczy – rutyny i witaminy E, które wzmacniają układ odpornościowy i zapobiegają powstawaniu skrzepów krwi. Po trzecie – i może najważniejsze – nadaje potrawom specyficznego smaku, a także czyni je zdrowszymi i lekkostrawnymi. Naleśniki, gofry, muffiny czy nawet pizza na bazie mąki gryczanej są dużo lżejsze i mniej kaloryczne niż te z mąki pszennej.
mąka gryczana
Informacja dla alergików: Produkt może zawierać gluten pochodzący ze zbóż.
Wymiar liczbowy 1
Jednostka (specyficzna) | Kilogramów |
Typ | Torebka papierowa |
Waga brutto 1008
kg
angielski
polski
Mąka gryczana pełnoziarnista BIO
Mąka gryczana
Najniższa cena: 16,99 zł
Kasza jaglana
Najniższa cena: 4,19 zł
0% taniej
Kuskus perłowy
Najniższa cena: 5,99 zł
Kasza bulgur (4x100g)
Najniższa cena: 5,99 zł
Ryż Basmati z Pakistanu (4x100g)
Najniższa cena: 6,99 zł
Mąka owsiana
Najniższa cena: 7,99 zł
Płatki owsiane górskie
Kasza orkiszowa (4x100g)
Kasza pęczak kujawski
Kasza bulgur z vermicelli
Ryż Basmatii z Indii (4x100g)
Soczewica czerwona
Soczewica zielona
Skrobia ziemniaczana
Fasola Piękny Jaś
Cieciorka
Mąka kukurydziana
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa
MELVIT S.A. ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa Zakład produkcyjny: ul. Nowowiejska 35 Kruki 07-415 Olszewo - Borki
Melvit
Marka | Melvit |
www.thermomix.pl
Przygotujesz w Thermomixie Chleb gryczany Składniki: 400 g mąki gryczanej Melvit, 0,6 litra przegotowanej ciepłej wody, 100 g mąki żytniej Melvit, 100 g płatek owsianych Melvit, 100 g wyłuskanych pestek słonecznika Melvit, 100 g wyłuskanych pestek dyni, 100 g siemienia lnu, 50 g drożdży, 1 łyżka stołowa soli, 1 łyżka stołowa octu balsamico. Sposób przygotowania: Mąki, drożdże, sól i wodę umieścić w Thermomixie i wyrabiać 10 sekund w poz. 4, następnie wyrabiać przez 7 minut w poz. dodając resztę składników. Ciasto powinno być luźne. Wyłożyć do blaszki i pozostawić do wyrośnięcia na około 15-20 minut. Piec 60 min w temperaturze 185°C.
Kraj pochodzenia: Polska.