CASTELLI
Pecorino Romano ser z mleka owczego twardy w kawałku
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ser Pecorino marki Michelangelo - oryginalny włoski ser twardy owczy. Obok Parmigiano Reggiano i Grana Padano to pierwsza liga serów włoskich.
Pecorino Romano we Włoszech jest wybierany jako zamiennik parmezanu. Jednak w odróżnieniu od niego powstaje z mleka owczego, przez co zawiera więcej tłuszczu.
Ser Pecorino ma wyrazisty smak, przede wszystkim jest rewelacyjny do tarcia. Zawiera 44% tłuszczu w suchej masie.
Ser włoski owczy 45% tłuszczu - Pecorino Romano Michelangelo 200 g
mleko owcze
sól
podpuszczka jagnięca
Wyprodukowano z mleka termizowanego
Wymiar liczbowy 200
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Zapakowano w | Włochy |
Typ | Zgrzewane |
Waga brutto 206
g
Średnia miara (e)
Wymagana wysokość na półce209
Wymagana szerokość na półce105
Wymagana głębokość na półce34
Wysokość209
Szerokość105
Głębokość34
Pecorino Romano ser z mleka owczego twardy w kawałku
Ser owczy Pecorino Peperoncino z papryczką chilli
Ser owczy sałatkowy bułgarski
Ser topiony kozio/owczy
Roquefort - ser pleśniowy z mleka owczego
Ser owczy Bułgarski Tradycyjny
Ser owczy z truflami
Ser owczy paczkowany hiszpański Manchego
Ser świeży Bryndza
Skóra nie do spożycia.
Przechowywać w temp.: +3/+8°C.
Min. temp. °C 3
Maks. temp. °C 8
ul. Tartaczna 34 40-749 Katowice
Wyprodukowano i pakowano dla: ECU Boîte 10 1200 Brussels Belgium
P.P.H. TEMAR Sp. z o.o. sp. k. ul. Tartaczna 34 40-749 Katowice
Michelangelo
Marka | Michelangelo |
Green Dot
Chroniona nazwa pochodzenia produktu
Pecorino Romano to tradycyjny włoski ser wytwarzany z pełnego mleka owczego. Nazwa sera pochodzi od włoskiego „pecora” co oznacza "owca" . Jest produkowany w regionach Sardynii, Lacjum i prowincji Grossetto (Toskania), oznaczony jest znakiem oryginalności pochodzenia produktu DOP. Smak sera jest intensywny oraz lekko pikantny.
Wyprodukowano i pakowano we Włoszech
Nazwa funkcjonalnaSer włoski z mleka owczego
WariantPecorino Romano DOP